Anja Z u Karijera

Za njene 'bombice' čeka se u redu: Studentica Fabiana u domu peče brownije kojima nećete moći odoljeti! VIDEO

Fabiana je Venezuelanka hrvatskih korijena, trenutno studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a njenim čoko-delicijama koje izrađuje u domu rijetko tko može odoljeti.

4. veljače 2021 13:36
Čoko bomba

Čoko bomba Foto: MojFaks

Studentica Fabiana, porijeklom iz Venezuele, u Zagreb je došla prije godinu i pol. Trenutno na Croaticumu na Filozofskom fakultetu studira hrvatski jezik, a osim uha za jezik, ima i spretne ruke u kojima nastaju fantastične slatke delicije od kojih rastu zazubice.

Fabiana je još kao 14-godišnjakinja u školi prodavala brownieje, a 2014. godine odlučila je praviti vlastite čoko-bombe punjene Nutellom. Pokrenula je Instagram stranicu @delibrowns, a njen posao se polako razvijao - svoje kolače izrađivala je za nekoliko kafića u Venezueli.  Nakon toga, seli se u Čile, gdje nastavlja očaravati svojim čoko-slasticama.


...JAČE I OD PALAČINKI: Zbog novih slastica u menzi peglat ćemo iksicu do ludila... 


...Restoran Campus odsad maže za sve studente: Palačinke s Nutellom, Lino ladom i marmeladom za 2,5 kune...


Kako za portal MojFaks priča, u Hrvatsku je došla prije godinu i šest mjeseci. U obitelji ima i hrvatske korijene, a ponosno ističe da je dobila stipendiju za učenje jezika ovdje. Odlučila je prodati svoje stvari u Čileu, uštedjela je nešto novca i došla u Zagreb, gdje upisuje Filozofski fakultet. Fabiana nam govori da je zadovoljna životom u Hrvatskoj, da se osjeća prihvaćeno i da je dosad imala pozitivna iskustva s ljudima. Jedini problem bio je pronalazak posla, što je situacija s koronavirusom dodatno otežala.


Čak 20 studenata već drugi dan naručilo ovu slasticu


"Otkako samo došla u Zagreb pokušavala sam pronaći posao, jer sam uvijek bila ekonomski nezavisna i pomagala svojoj obitelji u Venezueli. Zbog pandemije koronavirusa, pronalazak posla je otežan, bila sam nezaposlena mjesecima. Zbog toga sam odlučila investirati ušteđevinu u pećnicu, mikser i potrebne materijale kako bih ponovo pokrenula svoj start-up Linolada/Nutella bombe (brownieje ispunjene Nutellom ili Linoladom i s puno ljubavi)", govori naša sugovornica.

Tako su studenti u domu na "Šari", dobili priliku da u vrijeme završnih ispita, svoj mozak i trbuhe nahrane čoko-bombicama u izradi njihove kolegice i sustanarke. Kako nam govori, narudžbe prima dan prije, a cijena za jednu bombu iznosi 30 kuna. Danas je drugi dan, nakon što je započela s narudžbama u domu, a skoro 20 studenata naručilo je ove slatke bombe. 


Brownie bomba Brownie bomba Foto: MojFaks

foto: privatna arhiva, Fabiana Beg/objavljeno uz dopuštenje autorice


Brownie bomba Brownie bomba Foto: MojFaks

foto: privatna arhiva Fabiana Beg/objavljeno uz dopuštenje autorice


Brownie bomba Brownie bomba Foto: MojFaks

foto: privatna arhiva, Fabiana Beg/objavljeno uz dopuštenje autorice"Kolege su isprobale Nutella/Linolada bombe i jako su im se svidjele. Jako mi je drago to čuti", govori nam Fabiana.

Kako do bombice?


Fabiana se nalazi u prvom paviljonu studentskog doma "Dr. Ante Starčević", a čoko-bombe možete "škicnuti" na Instagram profilu@delibrowns.

"Mislim da svi prolazimo kroz teška vremena, ali malo slatkog može popraviti dan", poručuje Fabiana, a kako ova slatkoća izgleda - pogledajte u videu koji nam je snimila i ustupila na korištenje ova vrijedna studentica. I pokušajte im odoljeti.