Mojfaks.hr u Karijera

Odsad puno lakše do studentskog posla u struci: upoznajte Konektum tim

Tim Konektuma čine četiri studenta diplomskog studija s Odjela za informatiku u Rijeci.

7. lipnja 2016 14:09
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sandra Sabranović (22) iz Cresa zadužena je za front end i back end development, Samuel Savanović (22) iz Zadra za back end, Ivana Đorđević (22) iz Pule za grafički dizajn i front end, te menadžer Filip Bandalo (22) iz Malog Lošinja za predstavljanje projekta i tima."Cijelu ideju smo smislili i razradili zajedno, a razvijali smo ju kroz Startup inkubator u Rijeci, na koji smo se prijavili nakon što smo trebali \'smisliti\' ideju za startup u sklopu jednog kolegija", rekli su nam iz Konektuma.

Studentski poslovi u struci su rijetkost – zato smo ovdje mi


Ekipa mladih entuzijasta i budućih poduzetnika susrela se s najčešćim problemom na domaćem terenu: traženjem studentskih poslova u struci.

"Problema sa pronalaženjem posla izvan struke (poput konobarenja) nismo imali, dok su studentski poslovi u struci puno rjeđi, te je uglavnom potrebno nekakvo prethodno radno iskustvo", prisjetili su se. "Također, teže ih je i pronaći jer ne postoji jedno mjesto na kojem student mogu tražiti poslove isključivo u njihovoj struci ili prakse na kojima će moći steći potrebno znanje za takve poslove. I tu se rodila ideja", kaže nam Ivana Đorđević iz tima.Konektum je mjesto na kojem studenti mogu potražiti poslove ili prakse u struci, ali se i pomoću profila prezentirati budućim poslodavcima. Najjednostavnije rečeno: Konektum je nova platforma za spajanje studenata i poslodavaca.

Registracija je jednostavna


Na stranici se možete registrirati kao student ili poslodavac. Ukoliko ste student, popunjavanjem svog profila moći ćete se predstaviti poslodavcima i imat ćete mogućnost pregledati sve objavljene poslove koji su razvrstani po područjima.
foto: screenshot/konektum.com

Ako se pak registrirate kao poslodavac, moći ćete objaviti oglas za posao/praksu te pregledavanjem prijavljenih studenata po fakultetima kojima pripadaju pronaći idealnog kandidata za vaš tim.

"Naravno, u planu imamo svakakve dodatne funkcionalnosti, poput recenzija i ocjenjivanja, koje ćemo realizirati kroz budući period", najavljuju Konektumovci.

Nakon predstavljanja projekta kreće potraga za poslodavcima i tvrtkama


Iako je 5. generacija (koje su bili dio) Start up Inkubatora završila i dalje imaju podršku mentora koji su bili uz njih za vrijeme trajanja inkubatora. "Do sada smo imali predstavljanje projekta na Viskoj poslovnoj školi Par, tijekom lipnja će biti realizirana predstavljana na Odjelu za informatiku i Pomorskom fakultetu, a u budućnosti i svim ostalim fakultetima u Rijeci (zasad)", kažu nam.Nakon predstavljanja projekta studentima i proširenja postojeće baze studenata, kreću na ciljano oglašavanje i poslodavcima i većim tvrtkama.

Tim se uskoro proširuje


Ideja rješavanja prakse i zapošljavanja studenata, gorućeg problema među mladima danas, pokrenula je realizaciju njihovog projekta, a ovaj im je potez omogućio dragocjeno stjecanje prakse koja je sve češće preduvjet zapošljavnja.

"Iako trenutno radimo na ovom projektu, ne smatramo da smo se samozaposlili (za to bi trebali primati plaću), ali smo si u svakom slučaju \'stvorili\' priliku za praksu, odnosno stjecanje iskustva i znanja koji su potrebni za realizaciju ovakvog projekta, što nam u budućnosti može pomoći kod zapošljavanja", kažu nam.

Osim što stvaraju priliku da praktično iskuse sve prednosti i manje tržišta rada dok su još na fakultetu, uskoro će i drugim kolegama dati priliku da im se pridruže u ovom podvigu koji će u skoroj budućnosti dodatno rasti.

"Također, želimo naglasiti da imamo u planu proširenje tima, budući da planiramo razviti Android i iOS aplikaciju te početi pisati blog, a oglase ćemo naravno objaviti na našoj web i Facebook stranici. Stoga ovim putem pozivamo sve studente da se registriraju", poručuju za kraj.

L.B./foto: osobna arhiva