Mojfaks.hr u Karijera

Ljeto je na vratima, a ne znaš što ćeš raditi? Izdvajamo 5 odličnih poslova – jedan ti nudi natprosječnu hrvatsku plaću

Ljeto se bliži, a mnogim je studentima u interesu zaraditi pristojan džeparac za sljedeću akademsku godinu. Zato i aktivno razmišljaju gdje će te što raditi preko ljeta.

1. lipnja 2021 14:43
Studenti na ulazu u zagrebački SC

Studenti na ulazu u zagrebački SC Foto: MojFaks

Iako je za vrijeme pandemije ponuda studentskih poslova znatno osiromašila, ipak se donekle popravlja s približavanjem još jedne izazovne turističke sezone.


Ako posjetite neku od web stranica hrvatskih studentskih servisa te njihove Facebook stranice, sigurno ćete pronaći nešto što će vam se svidjeti. Istina je da mnogo poslodavaca nudi tek popularan studentski minimalac, odnosno satnicu od 26,56 kuna, ali ima i poslodavaca koji će studentima ponuditi i koju kunu više. Upravo smo takve izdvojili za vas, uz napomenu da bi vas neki od poslova mogli i iznenaditi.


Idealna prilika za IT-evce 


Još niste započeli karijeru, a informatički svijet je vaš interes? Onda će vam zasigurno dobro zvučati da svoj prvi posao u struci možete potražiti baš u IBM-u! Naime, tvrtka IBM Hrvatska d.o.o. traži studente ili studentice za pružanje udaljene tehničke podrške klijentima na području Europe. Očekivani početak rada je baš SADA, a traže osobu koja će biti motivirana za rad te koja ima želju za učenjem. Satnica je 30 kuna, a više o samom poslu pročitajte ovdje.


Radiš dobro djelo, a plaća je odlična


Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom "Mali princ" traži studente/ice za rad s djecom s teškoćama u razvoju. Radi se u Ivanić-Gradu, u smjenama. Na ovom će poslu studenti izvoditi informatičke radionice za djecu s teškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom.  Na ovom ti poslu ne može biti dosadno. Bit ćeš okružen divnim mladim ljudima, raditi dobro djelo, a za to biti plaćen čak 50 kuna po satu. Što točno traže, možeš saznati ovdje.


Natprosječna hrvatska plaća!


Da, to je ono što nudi ovaj osječki poslodavac Riviera Obrt! Za pomoćne radove pri posluživanju i marketingu možeš zaraditi čak 7000 kuna, što je zbilja više od hrvatskog prosječnog standarda. Osim toga, ovaj posao osigurava ti i besplatan smještaj i prehranu. Više informacija o poslu pronađi na linku.


Voliš se rolati? I tako možeš zaraditi


Promotor na rolama definitivno je posao generacije Z. Tvrtka RISUS d.o.o. u Šibeniku traži studenta ili studenticu koji će na rolama i u kostimu dijeliti balone posjetiteljima. Poželjno je da imaš svoje role, ali to nije uvjet. Zabavi se i zaradi, a kontakt-podatke pronađi ovdje!


Stvoren si za teren i prodaju?


Poslodavac PROMOCAST j.d.o.o. u Zadru traži osobu koja bi na terenu ispitivala tržište duhanske industrije. Početak rada je u lipnju, a posao je sezonski, do listopada. Po satu ćeš dobiti 35 kuna, a od tebe se traži dobra komunikacija s potrošačima. Prijavi se ovdje!


Još vijesti