Mojfaks.hr u Karijera

Mala pobjeda: Zakon o studentskom radu uskoro bi trebao biti upućen u Sabor

Još od prošle godine studenti čekaju zakon koji bi trebao regulirati njihov rad, ali i donijeti novinu: pravo rada preko student-servisa i za izvanredne studente. Tko čeka taj i dočeka jer čini se da će i studenti konačno dočekati proslijeđivanje zakona u saborsku proceduru.

3. travnja 2018 14:51
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Hrvatski studenti zbor izvijestio je na službenim Facebook stranicama da se dogodio pomak kada je riječ o Zakonu o obavljanju studentskih poslova. Obavijestili su kolege da su dobili informaciju iz Ministarstva znanosti i obrazovanja da je prijedlog Zakona o obavljanju studentskih poslova upućen Ministarstvu financija, Ministarstvu rada i mirovinskog sustava te Uredu za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske na očitovanje."To znači da je \'daljnja procedura\' donošenja Zakona napokon pokrenuta. Ako sva navedena ministarstva budu suglasna sljedeći korak bit će onaj Vlade Republike Hrvatske koja će vjerujemo (vrlo brzo) uputiti Zakon u Sabor", napisali su iz HSZ-a u svojoj Facebook objavi.

#NamaJeBitan


Pomaci su se dogodili nakon što je Zbor pisao premijeru Andreju Plenkoviću i nakon pokretanja kampanje pod krilaticom "Nama je bitan". Neke od stavki koje su nabrajali kroz kampanju za brže donošenje Zakona su: pravo na povećanu satnicu za obavljanje poslova preko blagdana, nedjelje i noći, ostvarivanje prava na putne troškove, pravo na plaćenu pauzu za one koji rade više od šest sati u komadu, pravo rada za izvanredne studente itd.

...Priprema se Zakon o studentskom radu: Saznali smo koji će studentski predstavnici raditi na njemu...


...Gdje je zakon o studentskom radu? Studenti čekaju godinu dana, a odgovor MZO-a je: \'budite strpljivi\'...


...\'Nije fer prema nama redovnima\': Među studentima napeto jer će izvanredni moći raditi preko student servisa...


Baš kao što smo to činili i prošle godine, portal MojFaks pratit će i dalje temu studentskog rada i donošenja Zakona jer on je važan za sve studente. Više o ovoj novini pročitajte na Facebook stranici Hrvatskog studentskog zbora.


Izvor: Facebook@Hrvatski studentski zbor

Ivana Petrić
foto: arhiva/MojFaks

Još vijesti