Mojfaks.hr u Karijera

Mislite da trebate faks za dobar posao? Varate se jer u ovim svjetski poznatim tvrtkama možete raditi bez diplome

Kada razmišljamo o tome kako je raditi u velikim svjetskim kompanijama poput Googlea ili IMB-a, mislimo da su svi radnici ondje visoko obrazovani. No, to je, čini se, daleko od istine.

27. kolovoza 2018 16:34
Mislite da trebate faks za dobar posao? Varate se jer u ovim svjetski poznatim tvrtkama možete raditi bez diplome

Mislite da trebate faks za dobar posao? Varate se jer u ovim svjetski poznatim tvrtkama možete raditi bez diplome Foto: MojFaks

Ekonomija je područje koje nudi širok spektar radnih mjesta, i to ne samo za one visokoobrazovane - štoviše, ekonomisti predviđaju sve izglednije šanse za pronalazak posla i za radnike bez stručne spreme. "Glassdoor", platforma za pronalaženje poslova po svijetu, napravila je listu od 15 kompanija koje od kandidata i budućih zaposlenika ne zahtijevaju fakultetsku diplomu, prenosi Blic.

...Odustali od \'papira\': ugledna tvrtka zapošljava i one bez diplome...


...Jesu li mladi u zabludi? Zašto fakultet i diploma nisu jedina garancija za bolji posao...


Joanna Daly, potpredsjednica kompanije IBM, ispričala je za CNBC da njihova kompanija u SAD-u zapošljava oko 15 posto radnika koji nemaju završen četverogodišnji stupanj, donosi Blic. Ona je naglasila da IBM, umjesto što se bavi isključivo kandidatima koji su išli na fakultet, trenutno razmatra one koji su prošli praktično iskustvo preko kampa za kodiranje ili stručne programe vezane za industriju.

Pogledajte popis kompanija koje nude poslove bez fakultetske diplome:

Google
Ova kompanija traži produkt menadžera, regrutera, softverskog inženjera, produkt menadžera za marketing u Kaliforniji, Austinu u Teksasu i San Francisku, piše CNBC.

Ernst & Young


Revizorska kuća Ernst i Young trenutno traži višeg suradnika za osiguranje, savjetnika za rizik, iskusnog menadžera i višeg suradnika za porezne usluge u Alpharettai u Georgiji, San Franciscu i Bostonu.

Penguin Random HouseOvo je jedna od poznatijih svjetskih izdavačkih kuća koja traži marketing dizajnera, pomoćnika za oglašavanje, višeg menadžera financija i asistenta proizvodnje u New Yorku, Londonu i Colorado Springsu.

Hilton


Svjetski poznat lanac hotela "Hilton" traži menadžera za organiziranje događaja, spremačicu, menadžera hotela i upravnika u San Rafaelu, Napi i Indianapolisu.

AppleAmerička međunarodna kompanija koja se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom uređaja, traži inženjera za provjeru dizajna i projekt menadžera za inženjering u Santa Clari, Austinu i Las Vegasu.

StarbucksOmiljeno mjesto za kavu u potrazi je za dobrim barmenom, supervizorom smjene i menadžerom u Dublinu, San Franciscu i Comptonu.

IBMOva kompanija traži inženjera za financije, vođu regrutera i pregovarače u San Franciscu i Austinu.

Premda ovi poslovi zvuče vrlo daleko i "prekooceanski", dobro je znati da se u velikim, svjetskim kompanijama mogu raditi i neki poslovi bez diplome. Ostali na listi velikih tvrtki koje zapošljavaju ljude bez diplome su: Bank of America, Chipotle, Lowe\'s, Home Depot, Publix, Costco Wholesale itd.

Ivana Petrić
izvor: Blic
foto: Unsplash