V.K. u Karijera

Hit poslovi: Studente traže u Rimcu, Gradskoj plinari Zagreb, zračnoj luci Rijeka... Evo detalja!

Poslodavci naveliko već traže studente za predstojeću turističku sezonu.

28. veljače 2022 16:48
Studentski centar u Zagrebu

Studentski centar u Zagrebu Foto: MojFaks

Konačno su gotovi ispitni rokovi. Studenti konačno mogu uzeti malo predaha od učenja, a pritom i zaraditi.


Na studentskin servisima diljem zemlje, ali i Facebook grupama, mogu pronaći oglasi za posao za ovogodišnju turističku sezonu, a pronašli smo i poneki zanimljiv posao a da je satnica viša od minimalne: 29,30 kuna.


>>>Želite li plaću od skoro 40 tisuća kuna? Traže čak 16 mladih, diploma NIJE uvjet<<<


RIJEKA


Iz Studentskog servisa Rijeka javljaju da Zračna luka Rijeka traži čak nekoliko studenata na raznim pozicijama. Na radnom mjestu rada na poslovima putničkog servisa traže čak 10 studenata! Mjesto rada je u Omišalj, a planirani rad je kroz turističku sezonu: od kraja ožujka do listopada ove godine. Za radno vrijeme kažu da je „usklađeno s vremenom otvorenosti zračne luke, rad noću, nedjeljom i blagdanom“. Satnica je 40 kuna, dok su rad nedjeljom i blagdanom plaćeni 60 kuna po satu, a zračna luka plaća i putne troškove. No, u oglasu stoji i da uz životopis, studenti mogu priložiti i pisane preporuke od bivših poslodavaca jer su „cijenjene i dobrodošle“.


Foto: screenshot via Facebook@Student servis Studentski centar Rijeka


Iste uvijete daju i za 10 studenata koji bi radili na poslovima u Duty free shopu te za 10 studenata u radu na poslovima u tehničkom prihvatu, na iskrcaju i ukrcaju prtljage.


Više djelatnika traži i sam Studentski centar Rijeka: traže studente za ispomoć u poslovima čišćenja i pranja prostora. Mjesto rada su Restoran Indeks, restoran Kampus i Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić. SC traži studente na dulji period, a početak rada je u ožujku ove godine, a satnica je 40 kuna. Studentski centar napominje da oni snose trošak sanitarne knjižice nakon odraženih 120 sati.


Foto: screenshot via Facebook@Student servis Studentski centar RIjeka


ŠIBENIK


Šibenski studentski centar objavio je oglas za studentski posao pomoćnog radnika u građevini za Palace Real Estate u Šibeniku. Planirani period rada je tri do četiri mjeseca, a radilo bi se u jutarnjim smjenama. Predviđena satnica je 36 kuna.




>>>Sezonski posao vozača u podzemnoj željeznici hit među studentima: Nije bitno s kojeg ste faksa<<<



OSIJEK


Za turističku sezonu već su krenule prave borbe za traženje radnika. Studentski centar Osijek objavio je kako AROMA GLOBAL traži čak 20 prodavača sladoleda na nekoliko lokacija. S radom bi se počelo već 1. travnja, pa sve do 31. listopada, a satnica je 29,30 kuna. Poslodavac opcionalno osigurava i smještaj za studente „ovisno o mjestu gdje se radi, otoci uglavnom imaju i smještaj“, poručuju. Više o poslu možete vidjeti na ovom linku.




ZAGREB


Na služenim stranicama student servisa Zagreb ima nekoliko zanimljivih oglasa za studentske poslove. Gradska plinara Zagreb traži studenta za obavljanje administrativnih poslova s početkom rada od 1. ožujka 2022. godine. Satnica je 29,30 kuna, dok se sukladno zakonu ona povećava za rad nedjeljom, rad noću i za prekovremeni rad.


Studenti koji se prijavljuju na ovaj posao trebali bi dobro poznavati rad na osobnom računali te imati dobre komunikacijske vještine, a pišu i kako je radno vrijeme klizno. Više o tome kako se prijaviti možete pronaći na ovom linku.


Rimac Technology zapošljava studenta na poziciji HR intern. Kako pišu na ovom linku, prijaviti se mogu studenti završne godine prvostupnika ili diplomskih studija. Mjesto rada je Sveta Nedjelja, a plaćeni su troškovi prijevoza za rad izvan Zagreba. Satnica je 35 kuna po satu, a studenti bi trebali biti dostupni na puno radno vrijeme.  






Još vijesti