Anja Z u Karijera

Svi sheraju ovaj oglas za posao SPREMAČICE u jednoj hrvatskoj školi: U šoku smo – ovo ne traže ni u Pentagonu! FOTO

Literatura za testiranje za posao spremačice u jednoj srednjoj školi posramila bi i neke kolegije na fakultetima...

9. ožujka 2020 12:36
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Štrajk sindikata, prosvjetara i nenastavnog osoblja koji je obilježio kraj prethodne godine, okončan je odlukom da će čistačice i domari svoje uvećanje plaće dobivaju kroz dodatke, a ne koeficijente o kojima se govorilo za vrijeme trajanja štrajka. Kako bi štrajk bio uspješniji, svi su trebali biti ujedinjeni, a na kraju se ipak pokazalo kako su pojedini "bolje" prošli. U prosincu su, odmah po završetku štrajka, čistačice i ostalo nenastavno osoblje počeli govoriti o zasebnom štrajku. 


...Ova domaća tvrtka uz CV od kandidata traži i osvrt na ocjene iz indeksa! Jesu li ocjene u garancija da će netko kasnije dobro raditi?...


O svom položaju, uvjetima rada i prilikama za zaposlenje, ponovno su se oglasili u Facebook grupi "Nastavnici.org", nakon objavljenog oglasa za posao u Ekonomskoj školi u Vukovaru. Oglas je za radno mjesto spremačice, a na stranicama škole objavljena je obavijest o testiranju. 


foto: Ekonomska škola Vukovar/ 6_TESTIRANJE__spremacica.docx@Screenshot

"Ovo je prevršilo svaku mjeru. Štrajkom smo pokazali kako se možemo boriti za svoja prava. Možemo i moramo se boriti protiv ovih nepotrebnih testiranja koji ionako nemaju nikakvu svrhu. Do kada će nas ponižavati i do kada ćemo mi to trpjeti?", komentar je jedne članice grupe. 


foto: Ekonomska škola Vukovar/ 6_TESTIRANJE__spremacica.docx @Screenshot

Kako se može vidjeti, pristupnice će test pisati kemijskom olovkom, testovi su šifrirani, a posebno istaknuto je da ne smiju koristiti nikakvu literaturu ili bilješke. Prema popisu literature koju oni koji se javljaju na oglas za posao trebaju spremiti, izgleda kako će biti testirani iz Etike i Higijene. Nakon pismenog dijela ispita, kandidati koji ostvare najmanje 50% ukupnih bodova, mogu izaći na intervju s Povjerenstvom.

foto: Ekonomska škola Vukovar/ 6_TESTIRANJE__spremacica.docx @Screenshot

Na fakultetima posao čistačica ponekad obavljaju – bivše studentice?!


Pismeno testiranje na oglasu za spremačicu ne treba nas iznenaditi u kontekstu informacija koje kolaju društvenim mrežama, a koje tvrde da ponekad osobe s fakultetskom diplomom rade ovaj posao. Ponekad, upravo na fakultetima na kojima su diplomirali.


foto: screenshot@Twitter

Iako smo o ovoj informaciji tražili očitovanje Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, nismo ga dobili.


...Znamo da za neke poslove traže slanje fotografije, ali za prodaju trešanja na štandovima? Evo što se traži!...


...Jesu li ocjene važne za dobivanje posla? Djevojka poslala oštru poruku poslodavcima: \'Ne pitajte me za prosjek\'...


"Kad ćemo se dignuti protiv ovih smiješnih testiranja?! Kome ona trebaju osim ravnateljima da bi legalizirali izbor svog kandidata, a mi svojim sudjelovanjem u tome legaliziramo cijelu ovu farsu?!", zaključuje se u još jednom od komentara na Facebooku.

Još vijesti