Mojfaks.hr u Karijera

Napustio studij elektrotehnike i postao jedan od najmlađih chefova na svijetu

"Na kraju dana kad udahneš i kažeš – odlično sam odradio posao, budeš zadovoljan, sretan. Svakome bih poželio da radi ono što voli", kaže Deni Srdoč koji se kao student treće godine elektrotehnike odlučio prekvalificirati za kuhara.

30. srpnja 2019 13:21
Napustio studij elektrotehnike i postao jedan od najmlađih chefova na svijetu

Napustio studij elektrotehnike i postao jedan od najmlađih chefova na svijetu Foto: MojFaks

Srdoč je postao šef kuhinje uspješnog restorana s 24 godine, a njegovi rezultati posebno su impresivni zbog velike promjene na koju se odlučio. Mladi kuhar osvojio je Michelinovu zvjezdicu, prestižnu ocjenu koju dobivaju samo najbolje kuhinje.

"Mi smo je dobili i onda je nastao kaos, emocije su nas oprale i uživamo u svakom trenutku toga", govori Srdoč za Dnevnik.hr.

Foto: Screenshot Dnevnik.hr

Kao jedan od najmlađih šefova na svijetu, proglašen je i mladim talentom godine. Kako u razgovoru za Dnevnik.hr ističe, život mu je mogao izgledati potpuno drukčije. Studirao je elektrotehniku te je trebao naslijediti obiteljski posao. Umjesto toga, mladi Krčanin danas je šef kuhinje lovranskog restorana, u kojoj je s 27 godina najstariji član.

"Nisam bio sretan i onda sam nakon druge ili treće godine rekao roditeljima da bih se volio baviti nečim drugim. Pitali su što to i ja sam odgovorio da bih htio biti kuhar. To je bio šok.", kaže Srdoč o odluci da promijeni zanimanje.

Ni u modernim receptima ne zaboravlja domaću hranu i tradiciju


Hrvatska turistička zajednica, Denija je predstavila kao gastroaduta u Milanu jer on ni u modernim receptima ne zaboravlja domaću hranu i tradiciju. Svake godine usavršava se u najboljim europskim restoranima, iz kojih nerijetko stižu i ponude za posao. Nedovoljno dobre da pobijede hrvatsku kuhinju, izvještava Dnevnik.hr.

Foto: Screenshot Dnevnik.hr

"Istarski kraf koji smo napunili žgvacetom od kupona, to smo jeli ovdje za marendu i svaki bismo put rekli kako je to dobro. Odlučili smo kreirati jedno jelo vrijedno našeg restorana. Tradicija, to je nešto što sam ja kao mali jeo i nešto što mogu samo u Hrvatskoj reprezentirati. Kad bih otišao van, morao bi promijeniti svoju kuharsku stilistiku.", kaže Srdoč.

Srećom, ovaj gastronomski talent svoju budućnost za sada i dalje vidi na Kvarneru. 

A.Z.
Izvor: Dnevnik.hr
Foto: Screenshot Dnevnik.hr

Još vijesti