V.K. u Karijera

'Pomela' na izborima: 22-godišnja studentica politologije postala načelnica svoje općine

Lokalni izbori još su uvijek aktualna tema jer se očekuju novi okršaji kandidata u drugome krugu, a posebice su interesantne priče o politički angažiranim mladim ljudima koji još uvijek studiraju, a već zauzimaju istaknute pozicije u političkoj sferi.

20. svibnja 2021 14:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iz Koprivničko-križevačke županije dolazi vijest kako i oni imaju studente u svojim političkim krugovima. Naime, u općini Đelekovec pokraj Koprivnice, na mjesto načelnice zasjela je 22-godišnja studentica politologije Lara Samošćanec.

Dosadašnja načelnica Štefica Sirutka, koja je predstavljala Mrežu i HDZ dobila je 150 glasova na lokalnim izborima, dok je za mladu studenticu glasao čak 451 sumještanin.
Ova studentica dobila je novi posao koji nije tipično studentski: preuzima ulogu načelnice svoje općine tijekom sljedeće četiri godine.


>>>Student, političar i mamac za kolegice: 23-godišnji SDP-ovac Lovro najmlađi je gradski vijećnik u Hrvatskoj<<<


Kako prenosi e-podravina, Lari je preostalo samo polaganje završnog ispita, a odluka o kandidaturi je pala kada su joj kolege koji su formirali nezavisnu listu za vijeće predložili da im se priključi i predvodi ih kao kandidatkinja za mjesto načelnice.

"Sviđala mi se ta ekipa, vidjela sam da će mi pomagati koliko god budu mogli, da su dobro organizirani i procijenila sam da s tim ljudima kao načelnica mogu nešto napraviti",  rekla je Lara za e-podravinu iz zgrade Općine, svog novog radnog mjesta.


>>>[VIDEO] Najmlađi kandidat za gradonačelnika Zagreba bez dlake na jeziku o protukandidatima, ali i o svojim studentskim danima<<<


Prvi korak koji će poduzeti je nešto što ne zahtijeva ništa osim njene dobre volje i truda. "Pojačat ću suradnju i komunikaciju s mještanima, pojedinačno, s udrugama, drugim općinama, županijskom, ali i državnom razinom, poraditi na odnosu s medijima", kaže Lara koja i dalje ne zna kolika će joj biti primanja.


Foto: screenshot via epodravina.hr


izvor: e-podravina.hr

Još vijesti