Mojfaks.hr u Karijera

Nezadovoljan kvalitetom odjeće student iz Zagreba pokrenuo vlastiti modni brand - Pocket.hr

Sigurno vam se više puta dogodio neuspjeli shopping: što zbog lošeg materijala, čudnog dizajna ili nedostatka određenog konfekcijskog broja.

5. svibnja 2016 17:25
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Mnogi od nas okreću se on-line kupovini i razmjenama, a poneki, kao u ovom slučaju, samostalnoj izradi odjeće.

Mateju Brečiću, studentu komunikacijskog menadžemant na Veleučilištu Baltazar, prekipjelo je kada je shvatio da određeni brendovi ne obraćaju pažnju na kvalitetu proizvoda koji lansiraju na tržište, a cijene i dalje ostaju iste.

S druge strane, poželio je pokazati mladima u Hrvatskoj kako nije sve tako crno te da se snovi još uvijek mogu ostvariti.

Prijatelji i obitelj bili su oduševljeni idejom od samog početka


Dugo je razmišljao o svojoj poslovnoj ideji dok se prošle godine nije odlučio na svoj pothvat koji je nazvao Pocket.hr.


foto: Facebook

"Realizacija je, začudom, išla vrlo glatko. Proveo sam mjesece istraživajući materijale (pošto sam do tada još bio laik), društvene mreže te samo tržište. Nakon što sam zgotovio svoj poslovni plan odlučio sam realizirati svoju ideju. Financirao sam se radeći preko student-servisa, pametno raspolažući sredstvima", kaže nam Matej.
  
Prijatelji i obitelj su mu apsolutna i najveća podrška. Kaže kako su u startu idejom bili oduševljeni te da bez svojih roditelja ne bi mogao ostvariti svoju poslovni plan.

Matej sve radi sam: od skice do prodaje, a jedini suradnici su mu radnici tvrtke Markonci koji mu šivaju majice, veste i košulje s materijalom koji on odabere i donese. Materijal broj jedan je kvalitetni pamuk, a detalj po kojem možete prepoznati Matejev brend je maleni džepić, ušiven s lijeve strane. Iako zasad izrađuje samo majice i košulje, napominje da bi u budućnosti rado proširio svoju ponudu.


foto: Ines Petrović

Kvalitetna odjeća po pristupačnim cijenama - čak i za studentski džep


"Najviše se oslanjam na društvene mreže jer su svima dostupne, pregledne, oglasi su kvalitetni i jednostavno ih je koristiti. To je temelj na kojem se baziram jer ljudi su sigurniji kada vide da ili imaš puno pratitelja ili kada podijelim objave kupaca", kaže Matej. "Što se tiče prodaje, smatram da su cijene u redu i da su dostupne studentima. Recimo, muška majica s kratkim rukavima dostupna je po cijeni od 160 kn, a treba imati na umu da je ovo ipak modni brend, da se netko za to potrudio te uložio vrijeme i novac. No, uvijek ima onih kojima će proizvod biti ili preskup ili prejeftin." 

Iako je brend bio namjenjen muškoj populaciji, Pocket su počele kupovati i djevojke koje oduševljeno dijele fotografije svojih primjeraka putem društvenih mreža.


foto: Ines Petrović

Pocket.hr naručuju i iz Njemačke, Austrije, Italije...


Mladi poduzetnik skromno dodaje kako nije on zaslužan za trend džepića na majicama, no ipak je on naš prvi brend koji svoje poslovanje bazira na upravo na tom zaštitnom znaku. Da je Matejev proizvod kvalitetan te da i djevojke i dečki mogu pronaći ponešto za sebe u kolekcijama, potvrđuje i činjenica da potražnja za Pocket.hr brendom dolazi također iz Njemačke, Austrije, Italije...

Stoga, dragi čitatelji, studenti, imajte na umu (čak i ako niste pomodarci) kako je bolje imati jedan ili dva kvalitetna proizvoda, nego hrpu nekvalitetnih stvari zbog kojih ćete potrošiti više nego da ste investirali u "jedan dobar komad"!

Matej je dokaz kako se uz malo dobre volje i interesa moguće snaći u prodaji čak i ovome digitalnom dobu te da je potrebno na poslovni plan primijeniti vještine i znanja i "pičiti" pravcem svojih snova. Moguće je uspjeti - čak i u Hrvatskoj.

Lovorka Ibrić
foto: Ines Petrović za Pocket.hr

Još vijesti