V.K. u Karijera

[FOTO] Upoznajte novog mistera turizma Hrvatske: Studenta u bijeloj kuti pacijentice prozvale anđelom

Za Hrvatice kažu da su među najljepšim ženama svijeta, no, možemo se ponositi i Hrvatima. Nedavno se održao izbor za Miss i Mistera Turizma Hrvatske 2021. godine, na kojemu je za najljepšeg 'okrunjen' mladi Dominik Tvorek, student dentalne medicine.

13. listopada 2021 14:37
Dominik Tvorek

Dominik Tvorek Foto: MojFaks

Krajem prošlog mjeseca održan je izbor za Miss i Mistera Turizma Hrvatske 2021. godine, koji se u našoj zemlji održava već 19 godina, a globalno čak 30 godina.


Lentu najljepše djevojke ovog izbora odnijela je Zrinka Ćorić iz Dubrovnika, dok je pobjednik izbora bio Dominik Tvorek, 22-godišnji student s Fakulteta dentalne medicine i zdravstva na kojemu studira sestrinstvo.


Foto by Nenad Simunic, objavljeno uz dozvolu


Mladi Dominik radi u KBC-u "Sestre milosrdnice", odnosno Vinogradskoj bolnici, u kojoj trenutno brusi svoj zanat u zdravstvenim vodama, a dodjelom lente za Mistera turizma Hrvatske "zaplivao" je i modnim vodama.Svakodnevni posao lociran mu je na Klinici za bolesti srca i krvnih žila na odjelu Zavoda za aritmije i postkoronarnu skrb, a studira dislociranom iznavrednom studiju sestrinstva u Novoj Gradiški. Iako je vrlo zaposlen, u svoj raspored je uspio ubaciti i pripreme za natjecanje za Mistera turizma jer mu je to, kako kaže, bio dječački san.


>>>Studentice odlučile: Ovako izgleda muško tijelo najprivlačnije ženama – jeste li iznenađeni?<<<


Odbio poziv za izbor za Mistera Europe jer je odlučio upisati fakultet


Kako nam kaže, već jednom bio pozvan u modni svijet, ali ga je tada odbio. "Karijera modela počela je prije par godina, neočekivanim pozivom za Mistera Europe kojeg sam odbio jer tad nije bio pravi trenutak, a ja sam bio klinac od nepunih 18 godina koji je ipak odlučio položiti maturu i upisati fakultet. No kao što danas imamo priliku vidjeti dječji san se realizirao u Hrvatskoj i drago mi je što su moji početci u Lijepoj našoj", kaže za MojFaks.


Bijeli anđeo na poslu, ali i na pisti


Iako stara poslovica kaže da se knjiga ne prosuđuje po koricama, kao ni čovjek na temelju vanjštine, znamo da oku ugodan izgled često može uvelike olakšati svakodnevne obaveze, ali i karijerni put. Mnoga su istraživanja pokazala da straktivan izgled pomaže čak i u predavaonicama, ali i na razgovorima za posao. Pitali smo Dominika je li mu njegov izgled pomogao u poslovnome okruženju.


Miss i Mister turizma Hrvatske 2021. godine / Foto by Nenad Simunic, objavljeno uz dozvolu


"Smatram da je fizički izgled bitan za karijeru, najviše u svijetu modela jer moraš uz ljepotu imati karakter i samopouzdanje koje će se istaknuti. Na odjelima je uvijek bilo more anegdota vezano za izgled i posao", kaže za MojFaks prisjećajući se nedavne anegdote.


"Evo jedna kratka koja je bila nedavno. Došla mi je pacijentica iz operacijske sale i sva nasmiješena gleda u mene i ja naravno u čudu zašto je toliko sretna, da bi mi na kraju dobacila: 'Ma vidi mog bijelog anđela najljepšeg, baš sam sretna što si ti tu'“, kaže zadovoljno i dodaje da lijepa riječ znači puno.


"Zaboraviš na sav stres toga dana sa jednom lijepom rečenicom i osmijehom", pojašnjava.


>>>Najzgodniji profesor na svijetu: Doktor inženjerstva koji u slobodno vrijeme hoda modnim pistama<<<


Nosi mi se bijela boja


Kako dalje nastavlja, bijela boja mu je očito suđena. "Uvijek me i dalje kroz život vodi ta bijela boja kao što ste mogli vidjeti i na odjelu za finale izbora, a također i radim u bijeloj uniformi", kaže nam Dominik.


"Priča za bijelu boju datira iz daleke 2014. godine kad mi je mama rekla 'U moru crnih majica moj Dominik nosi bijelu' i time se uvijek vodim kroz život", iskreno kaže Mister turizma.


Dominik Tvorek Dominik Tvorek Foto: Foto by Nenad Simunic/MojFaks

Dominik Tvorek novi je Mister turizma / Foto: privatna arhiva D.T., objavljeno uz dozvolu


Upitali smo Dominika i o njegovim planovima za budućnost te u kojoj se karijeri vidi: u bijeloj kuti ili na modnim pistama.


"Teško pitanje, ali mislim da bi to bila karijera u modelingu,jer su mi sad prave godine za tu vrstu karijere. To je nešto što želim od mlađih dana i u tome se pronalazim, ali to ne znači da ću svoj posao zanemariti", kaže za MojFaks.


"Trenutno ostajem raditi na svom odjelu, ali da paralelno imam pripreme za svjetski izbor u koji puno ulažemo jer želim prezentirati Hrvatsku u najboljem svjetlu. Stoga, najviše zahvaljujem Nikolini Poropat vlasnici licence!", kaže nam Dominik vezano uz pripreme za daljnja natjecanja.


>>>[FOTO] Svijet tek otkriva zgodnog pranećaka britanske kraljice: Za studentom Arthurom uzdišu žene diljem svijeta<<<


Kako je ovim izborom zadobio i medijsku pažnju, a time i pažnju gledateljica/čitateljica, morali smo ga upitati je li netko već ukrao njegovo srce.


"S obzirom kako mi je ove godine sve krenulo za rukom, vjerujem da će tako biti i u ljubavi. Odgovor na ovo pitanje prepuštam čitateljicama, ali vjerujem da prava ljubav uvijek stigne u pravo vrijeme", daje nam pomalo zagonetan odgovor.


Uz "bolju polovicu" uz sebe ili ne, Dominik će i dalje graditi svoju karijeru, rješavati ispite i pomagati ljudima. "Dotad mi poželite sreću na svjetskom izboru", kaže simpatični student za kraj.

Još vijesti