Anja Z u Karijera

Odabrani NAJBOLJI poslodavci u 2020. godini: Jeste li radili u nekoj od OVIH tvrtki?

I ove godine, Centar za zapošljavanje MojPosao odabrao je najbolje poslodavce na osnovu istraživanja zadovoljstva zaposlenika.

15. prosinca 2020 18:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Centar za zapošljavanje MojPosao dodijelio je nagrade "Najbolji poslodavac" tvrtkama Infinum, Q agency i Cobe, prenosi portal Lider Media. Tvrtke su odabrane na temelju najviše danih ocjena u Istraživanju zadovoljstva zaposlenika.


Kako izgleda istraživanje?


Riječ je o anonimnom istraživanju, čiji sudionici su tvrtke koje samovoljno prijave svoje sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke i kojeg MojPosao provodi s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj. Tvrtke koje ostvare najbolji rezultat proglašavaju se Najboljim poslodavcima.


...Svi žele raditi kod njih! Ovo su NAJBOLJI poslodavci u Hrvatskoj: Firma za koju se traži ugovor više već 11 godina na prvom mjestu...


Najbolji poslodavci u 2020. u kategoriji velikih tvrtki su:


1. Infinum
2. dm-drogerie markt
3. Rimac Automobili


U kategoriji srednjih tvrtki najbolji poslodavci su:


1. Q agency
2. BORNFIGHT
3. Logista


Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2020. godinu su:


1. COBE
2. Ars Futura
3. Integracija od-do

O Istraživanju zadovoljstva zaposlenika


Kako piše portal Lider Media, Istraživanje zadovoljstva zaposlenika upitnik je koji se sastoji od 78 ključnih tvrdnji iz devet područja zadovoljstva zaposlenika. To su:Izazovnost radnih zadataka, Lojalnost zaposlenika, Organizacija rada, Radni uvjeti, Posvećenost poslu, Osobni rast i razvoj, Uključenost u donošenje odluka, Međuljudski odnosi i Komunikacija u tvrtki.


...On je uspio i radi kod najpoželjnijeg domaćeg poslodavca: Kako dobiti posao kod Rimca?...


Kroz posljednje četiri kategorije mjeri se angažiranost zaposlenika, koja se prikazuje kao postotak angažiranih, neangažiranih te nemotiviranih zaposlenika.
Ove godine je u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo 48 tvrtki (42% srednjih, 33% malih, 15% velikih i 3% micro tvrtki), a svoje odgovore je ponudilo 4.300 zaposlenika (od preko 7.000 zaposlenih u tvrtkama sudionicama). Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,32 (od mogućih 4).


...Već godinama je top-poslodavac: Pitali smo studente kako je njima raditi u dm-u...


Ispitanici su najbolje ocjene dali u kategorijama: Posvećenost poslu, Izazovnost radnih zadataka te Međuljudski odnosi dok su najlošije ocijenjene kategorije Uključenost u donošenje odluka i organizacija rada.


Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 41% zaposlenika, što je rast od 12% postotnih poena u odnosu na prošlu godinu, dok 55% djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega 4% zaposlenika.


izvor: Lider Media