L.B. u Karijera

Odvjetnik odbio zaposliti studenta koji je završio pravo U ROKU s ODLIČNIM prosjekom – evo kako to objašnjava

Jedan odvjetnik ne želi zaposliti 'friško' diplomiranog studenta Pravnog fakulteta, a razlog će vam se učiniti nevjerojatnim. Problem leži u činjenici da je kandidat za posao bio savršeni student: završio je fakultet u roku i to s odličnim prosjekom ocjena.

10. Siječnja 2018 12:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Za 99,9% poslodavaca odličan uspjeh tijekom bio bi odlična pokazatelj kvalitete kandidata, ali ne i za beogradskog odvjetnika Uroša Nedeljkovića, piše Blic. Njemu je u ured stigla molba za posao o kojoj većina poslodavaca sanja, ali ju je on odbio bez mogućnosti razmatranja.

"Dobio sve petice, završio u roku – što je uopće proživio i radio dok je studirao?"


Osim što, kako kaže, trenutno ne zapošljava nikoga, smeta mu što se radi o kandidatu koji je tijekom studiranja dobivao sve same petice, a fakultet je završio za svega četiri godine i tri mjeseca, dakle u roku.

>>>ZABRINJAVAJUĆE PISMO: Mladić sa zagrebačkog Prava upozorava - ovo su najveći problemi mog fakulteta<<<


"Za ovaj posao nije bitno samo knjiško znanje, već i životno iskustvo i talent. A što je on proživio i radio dok je studirao? To je moj stav. Drugi možda drugačije razmišljaju", objašnjava Nedeljković svoj stav za Blic.

Kako kaže, ima poznanika koji su tokom školovanja imali sjajne ocjene, ali nisu postigli naročiti profesionalni uspjeh.

>>>Studirate pravo? Odsad pomoću aplikacije do prakse u odvjetničkim uredima<<<


"U mojoj kancelariji su gotovo svi studirali šest, sedam godina, ni ne znam kakve su ocjene dobivali na fakultetu, a svi su odlični odvjetnici. Ne bi mi bio problem zaposliti nekoga tko je studirao 10 godina. Veoma je bitna radna atmosfera u uredu. Svaki posao može se naučiti, ali karakter osobe često može biti smetnja ili prednost u radnom okruženju", nastavlja odvjetnik.

"Studiranje na Pravnom fakultetu je čisto bubanje"


Jedan od najpoznatijih odvjetnika u Srbiji Branislav Tapušković navodi za da ocjene tijekom studiranja za posao odvjetnika nisu toliko važne, ali dodaje da je apsurdno odbaciti nečiji životopis samo zato što se radi o nekome tko je imao prosjek ocjena na fakuletu 5.

>>>Studentica grubo prevarena nakon dogovora za studentski posao: Sve objavila na Facebooku da bi upozorila ostale<<<


"Ocjene pokazuju djelimično nečiju kvalitetu. To je nekakva prednost. Na mjestu kolege, pozvao bih takvog studenta na razgovor i procijenio je li za ovaj posao ili ne. Međutim, studiranje na Pravnom fakultetu je čisto bubanje i tu nema nikakve prakse, pa ocjene ne znače da će netko zahvaljujući dobrom prosjeku biti odličan odvjetnik. Važniji je talent i snalaženje u konkretnim i nepoznatim situacijama", objašnjava Tapušković i dodaje da je zapošljavao friško diplomirane studente, ali samo s preporukom.