Mojfaks.hr u Karijera

Posla ima, ali studenata ne: iz Student-servisa Varaždin kažu da studenti nisu motivirani za rad

Poslova ima, a studenata nema. S tim se problemom u posljednje vrijeme sve više sreću u Studentskom servisu Varaždin.

11. travnja 2016 17:26
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na svojoj Facebook stranici redovito objavljuju oglase za posao, kako dnevne fizičke poslove tako i sezonske poslove na Jadranu, objavljuju Varaždinske vijesti. Naime, SS Varaždin već sada ima veći broj dogovorenih sezonskih poslova za sve redovite studente kod renomiranih hotelskih kuća diljem Jadrana.

"Pozivamo studente da prate oglase za posao s obzirom na to da poslodavci već sada žele znati broj studenata koji žele raditi na sezonskim poslovima na Jadranu", kažu iz varaždinskog Studentskog servisa za ovaj portal.


foto: Facebook

No studentima je na raspolaganju i veći broj dnevnih fizičkih poslova na području Varaždina.


foto: Facebook

"Nažalost, ne uspijevamo ih odraditi zbog slabog interesa i odaziva studenata", napominju.

21-godišnja studentica N., koja na Sveučilištu Sjever studira treću godinu poslovanja i menadžmenta u medijima, ne slaže se s ovime što poručuju iz varaždinskog Student-servisa.

"Ja se ne bih složila s time da su studenti slabo motivirani za rad. Stalno radim preko studentskog servisa i to najčešće poslove vezane uz promocije. Redovito pratim studentske poslove koji se nude, no uvjeti su ponekad prezahtjevni. Član studentskog servisa može biti samo redovan student koji mora biti prisutan na predavanjima, a velika većina oglasa traži od studenta da svaki dan odradti 5 ili 6 sati i ima svoj osobni automobil, a to rijetko koji redovan student može", pojasnila nam je sugovornica.

L.B./izvor: Varaždinske vijesti
foto: Facebook@Studentservis Varaždin

Još vijesti