V.K. u Karijera

Djed Božićnjak traži pomoć mladih: Plaća vam put do Finske i smještaj u vilenjačkim kolibama

Nije bitno vjerujete li Djeda Božićnjaka ili samo u emociju koju donosi priča o ovom dobroćudnom starcu, sada imate priliku postati pravi vilenjak na čak 6 tjedana u Finskoj, a plaćen vam je i put!

12. listopada 2021 18:54
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svi smo kao djeca vjerovali u Djeda Božićnjaka. Dobri djedica bijele brade, u crvenom odijelu, donosi djeci poklone kroz dimnjake postao je dio dječjih legendi i sinonima za poklone i dobra djela uoči Božića.


Iako možda ne vjerujete da uistinu postoji stariji gospodin s bradom koji sa svojim sobovima proputuje cijeli svijet u jednoj večeri, stane kod svakog dobrog djeteta i ostavi poklon, zasigurno vas, barem zbog lampica i generalnog ugođaja u zraku, uhvati "duh Božića".




Nedavno je na nekoliko studentskih Facebook grupa obavljen zanimljiv poziv: Traže se pomoćnici Djeda Božićnjaka.

"Tražimo osobe između 18 i 30 godina koji bi na 6 tjedana otišli u Finsku i pridružili se grupi volontera u kreiranju božićne bajke u Centru za mlade Villa Elba", stoji u pozivu, uz koji su ukratko opisali i aktivnosti koje ovo volontiranje podrazumijeva: sakupljanje prirodnih materijala za izradu ukrasa, priprema staze vilenjaka, postavljanje ukrasa i lampica, priprema aktivnosti prilikom posjete djece i grupa...


>>>Reci mi što studiraš i reći ću ti koji si citat iz Grincha! FER-ovac: 'Dobro bi mi došlo malo socijalnog kontakta…'<<<


Kontaktirali smo i Anju Šumberac, članicu Udruge Alfa Albona koja stoji iza organizacije ovog putovanja kako bi nam pojasnila detaljnije o čemu se radi.


Naime, Elf Around je projekt realiziran u sklopu Europske snage solidarnosti kojeg organizira centar mladih Villa Elba iz mjesta Kokkola u Finskoj. Kako nam prenosi Anja, naziv Kokkola zapravo znači "mjesto krijesa". Projekt bi okupio 18 mladih iz svih dijelova Europe na šest tjedana, od 7. studenog do 17. prosinca 2021. godine koji bi svojim snagama pomogli Djedu Božićnjaku u uređivanju njegovog parka.




"Svi se moraju pripremiti za veliku avanturu!"


"Kroz svoj rad, sudionici bi imali priliku upoznati se sa poviješću i tajnama finskih vilenjaka te na temelju toga kreirati sadržaj i osmisliti aktivnosti za stazu vilenjaka koju će u (pred)božićno vrijeme posjećivati obitelji i djeca. Staza se nalazi u šumi nedaleko centra za mlade. Također, volonteri će imati prilike raznim aktivnostima uljepšati Božić starijim i potrebitim osobama", kaže Anja za MojFaks.


>>>Zaboravite na centar grada! Adventska sobica Helene i Petre oduševljava studente: Stižu i ponude domskih vinara...<<<





U ovih šest tjedana, "vilenjaci" će na uređenju raditi 35 sati tjedno, točnije, od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati. "Svi se moraju pripremiti na veliku avanturu: hladnoću, mrak, promjene, izlazak iz svoje zone komfora i slušanje božićnih pjesama od jutra do mraka!", poručuje Anja.


Svi će sudionici biti smješteni u kolibama, kako to i priliči vilenjacima, a za vrijeme radnih dana bit će im organiziran ručak. Ostatak slobodnog vremena, sudionici-vilenjaci obroke pripremaju sami, no, namirnice će osigurati centar. Uz to, s obzirom da je ovaj projekt na volonterskoj bazi, svaki bi sudionik dobio simboličnih 5 eura za "vilenjački" džeparac.


Za sve detalje možete se javiti na e-mail adresu alfa.albona@gmail.com.


Prijavite se, otputujte i budite dio Božićne bajke.

Još vijesti