V.K. u Karijera

Top 7 studentskih božićnih poslova: Rad na adventskim kućicama, prodaja drvaca, maskota festivala...

Osim što na radijskim postajama već naveliko sviraju božićne pjesme, a izloge supermarketa krase božićne dekoracije, sve je više i božićnih studentskih poslova u ponudi.

24. studenog 2021 13:44
Medo Dubrovnik

Medo Dubrovnik Foto: Screenshot

Svaka kuna dobro dođe kad je studentski džep u pitanju, posebice oko božićnih praznika. Vrijeme je darivanja, kupnje poklona, božićnih evenata stoga je svako "debljanje" budžeta dobrodošlo u ovom periodu. Pronašli smo nekoliko zanimljivih poslova, tematski vezanih s božićnim blagdanima kako biste možda malo uspjeli napuniti svoju studentsku kasicu-prasicu.


Kućica ili klizanje?


Studentski centar Šibenik objavio je nekoliko studentskih poslova za svoje korisnike koji su vezani uz Božićne radosti.


Arctic d.o.o. traži četiri studenta za rad na klizalištu u Šibeniku. U opisu posla stoji kako bi studenti bili zaduženi za iznajmljivanje klizaljki, održavanje leda te na ispomoći u montiranju klizališta. Planirani period rada je od 25. studenoga do 11. siječnja sljedeće godine, a satnica je 26,56 kuna. Kontakti informacije, kao i ostale detalje možete provjeriti na ovom linku.


>>>Poslodavci zapošljavaju srednjoškolce jer su jeftinija radna snaga i od studenata: 'Imamo 30 posto više ugovora nego lani, dobni prosjek je 17 godina'<<<


Ako vam bolje leži rad s ljudima nego klizaljkama, Studentski centar Šibenik objavio je posao usluživanja jela i pića u kućici na adventuri. Poslodavac Dalmatino 022 nudi vam satnicu od 30 kuna za rad na kućicama, a početak rada predviđen je od 3. prosinca. Radno vrijeme je od 10 ujutro pa sve do 23 sata. Detalji kontakta poslodavca nalaze se na ovom linku.


SC Šibenik SC Šibenik Foto: Foto: screenshot via Facebook@Studentski centar Šibenik/Screenshot

Foto: screenshot via Facebook@Studentski centar Šibenik


Adventske kućice na Korzu i u Opatiji


Iako niti jedan advent neće izgledati kao prije pandemije, naši se gradovi trude raspiriti "božićni duh", iako u manjem obimu nego prije. Student servis Rijeka također je u potrazi za studentskim radnim snagama na adventskim kućicama.


Suza T.B. d.o.o. traži tri studenta za rad na svojim kućicama u Rijeci, na Korzu. Rad je podijeljen u dvije smjene i početak rada je 27. studenog. Satnica je minimalna za normalne radne dane, 26,56 kuna, ali rad nedjeljom i blagdanom se plaća više: 39,84 kune!

Za ovaj posao poslodavac traži studente koji su komunikativni, simpatični, odgovorni i motivirani. Sve ostale detalje možete provjeriti na ovom linku.


>>>'Ako želiš biti vođa moraš imati fakultet': Evo što je bitno ako brzo želite naći posao<<<


I grad Opatija imat će svoje kućice, pa je studentima koji žive u blizini ovo odlična prilika da podebljaju svoj budžet. Burger point d.o.o. traži dvoje studenata za rad na adventskoj kućici s početkom rada od 26. studenog, pa sve do 15. siječnja sljedeće godine. Oni nude nešto veću satnicu od 30 kuna, a napominju kako nema rada nedjeljom i blagdanom. Traže odgovorne studente spremne na timski rad i ljubaznost, a plaćaju vam i izradu sanitarne knjižnice! Detalje kako se prijaviti na ovaj posao možete vidjeti ovdje.

SC Rijeka SC Rijeka Foto: Foto: screenshot via Facebook@Student servis - Studentski centar Rijeka/Screenshot

Foto: screenshot via Facebook@Student servis - Studentski centar Rijeka

Božićna drvca i puniji budžet


Kaže se kako nas određeni mirisi mogu podsjetiti na određene događaje iz našeg života. Miris bora je jedan od najljepših i najintenzivnijih mirisa (osim pečenja kolača) koji podsjećaju na Božićne dane. Studentski centar Zagreb objavio je oglas za studentski posao u sklopu trgovačkih centara. Traže se studenti koji bi radili na prodaji božićnih drvaca na uhodanim lokacijama i sa stalnim kupcima. Istovar, raspakiravanje, deklariranje i priprema prodajne lokacije samo su dio opisa posla, a mjesto rada je na području Zapruđa i Ulice grada Vukovara.


>>>Nekima se nakon fakulteta smiješi plaća i do 10 tisuća eura: Ovo su firme koje u Hrvatskoj isplaćuju NAJVIŠE PLAĆE<<<


Osim stanice od 35 kuna, u oglasu stoji kako je radno vrijeme po dogovoru, a početak rada je 16. prosinca, pa sve do Badnjaka: 24. prosinca.


SCZG, božićna drvca SCZG, božićna drvca Foto: Foto: screenshot via sczg.unizg.hr/Screenshot

Foto: screenshot via sczg.unizg.hr


Advent s pogledom na more? Da!


Turistička zajednica grada Zadra traži čak pet studenta/ica za rad na Adventu u Zadru. U opisu posla stoji da traže pet hostesa koji/e bi radili na dvije lokacije: Trg Petra Zoranića i trg Pet bunara. Za ovaj posao nudi se satnica od 26,56 kuna, radi se u popodnevnim satima od 17 pa do ponoći i prekovremeni rad, noćni rad, nedjeljom i blagdanima plaća se 50 posto više. Svi detalji nalaze se ovdje. 


Traži se maskota Dubrovačkog zimskog festivala i zvijezda svake zabave


Ako vam stajanje pred fotoaparatom ne predstavlja problem, a romantična šetnja Stradunom u blagdansko vrijeme za novac ne zvuči tako loše, pronašli smo još jedan zanimljivi posao za vas!


Jesi spreman/a postati medo? "Medu vole veliki i mali i baš svi se žele slikati s njim. Medo je uvijek rado viđen i duša je zabave gdje god da se pojavi. Medo je jednostavno zvijezda Dubrovačkog zimskog festivala", stoji u opisu ovog zanimljivog posla.


Dubrovački zimski festival traži veselog studenta ili studenticu koji znaju raditi s djecom i spremni su dijeliti blagdansko raspoloženje tijekom ovogodišnjeg festivala. "Ako misliš da imaš sve što jednom medu treba, javi nam se u inbox. Čekamo te", poručili su putem Facebook stranice Dubrovačkog zimskog festivala.