V.K. u Karijera

Zanimljiv oglas za posao – traži se čak 150 hrvatskih studenata! 250 kuna za 12 sati: 'Morate se samo sunčati'

Možda znate svirati gitaru, igrati ping-pong, tenis ili plesati? SC Šibenik traži 150 studenata za statiranje u stranom filmu.

10. rujna 2021 13:26
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Hrvatska je već nekoliko godina tražena lokacija za snimanje stranih filmova – što znači da se otvara mnogo prilika za statiranja i rad u filmskoj industriji. Jučer je Studentski Centar Šibenik na svojim Facebook stranicama objavio oglas da jedna produkcijska kuća traži 150 studenata za statiranje u stranom filmu.


Kako pišu, snima se u Solarisu u Šibeiku krajem rujna i početkom listopada. Kako stoji u oglasu, dnevnica je 250 kuna za filmski radni dan koji je 12 sati, a uvjeta nema.




"Volite igrati tenis, ping pong, sunčati se na plaži, plesati, vježbati, imate sluha za glazbu, svirate neki instrument, volite konobariti ili jednostavno želite pokazati svoj talent - na pravom ste mjestu!", stoji u napomeni oglasa za posao. Casting se organizira do 17. rujna, u klubu Azimut u Šibeniku, svaki radni dan od ponedjeljka do petka, od 10 ujutro pa do 18 navečer.


12 sati za 250 kuna?


Nakon objave oglasa, studenti su uglavnom komentari dnevnicu od 250 kuna za 12 sati rada. "Studentski posao 250 kuna na 12 sati, a minimalna je satnica 26,56?", upitao je začuđeni student.


>>>SC vas vodi na ljetovanje: Atraktivna ponuda za mlade uz povoljnu cijenu i super dodatne sadržaje<<<


Uskoro su se javili i iz Studentskog centra Šibenik, pa su odgovorili studentu. "Standardni honorar za dan statiranja u Hrvatskoj na filmu je 250,00 kn bez obzira na broj sati provedenih na setu. Radni dan na filmu uključuje također dolazak i odlazak na mjesto snimanja, šminkanje, oblačenje, pauzu za ručak. Efektivno radno vrijeme je 5-6 sati. Neki od kandidata će snimati samo 2 sata, a onda će ići doma jer neće biti potrebni za sljedeću scenu, ali će isto dobiti 250,00 kn kao oni koji snimaju više sati. Radni dan na setu nije ni približno usporediv s radnim danom u uredu ili na baušteli, a i predstavlja posebno iskustvo. Svi koje zanima i žele sudjelovati su dobro došli, a oni koje brine da će za nešto biti uskraćeni sigurno imaju i drugi izbor za zaradu studentskog džeparca", pojasnili su vezano uz satnicu.

Još vijesti