Mojfaks.hr u Karijera

Studentica prava pokrenula biznis: Njen Waflek je pravi adventski hit

Na zagrebačkom Adventu uvijek možemo prigristi popularne fritule, kobasice i germ knedle, no monotonija ponude napokon je razbijena! Studentica Lucija Diklić napravila je totalni hit: vafle na štapiću.

13. prosinca 2016 15:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Red ispred Wafleka nikako ne jenjava jer se na ovom štandu mogu pronaći vafli na štapiću za koje se zaslužna Lucija, studentica treće godine zagrebačkog Prava. Njeni vafli su preliveni različitim preljevima, posipima ili čokoladom, a kako bi ih lakše jeli u hodu, "zabodeni" su na štapić.

Na ovu ideju Lucija je došla  kada je s bratom bila u New Yorku jer kako kaže, ondje su svi ludi za vaflima i jedu ih stalno. Američku ideju je prenijela u Hrvatsku te je tako nastao Waflek koji vrlo uspješno posluje.


Izvor: Facebook@Waflek

"Brat i ja smo bili u Americi, a u New Yorku postoje parkovi s kućicama u kojima se peku vafli. Ondje ljudi dolaze u pauzi od posla ili nakon posla te obilno uživaju u njima. Budući da smo bili gosti u tako velikom gradu i mi smo se prilagodili tom načinu života pa jeli vafle sjedeći u parku. Nakon toga smo počeli razmišljati kako tu ideju prenijeti u Hrvatsku pa smo se sjetili da bi Advent bio idealno mjesto za to. Dok smo jeli američke vafle smo se skroz zaflekali zbog puno preljeva, čokolade i svega pa sam na internetu vidjela da je moguće napraviti vafle na štapiću – i otuda ideja", objašnjava studentica.

...Studentica FER-a dio tima koji je osmislio Tinju: startup koji je zainteresirao cijelu Europu...


...Jednostavna, a tako genijalna ideja naših studenata: U San Franciscu love \'Nobelovu nagradu za studente\'...


Kada se vratila u Hrvatsku Lucija je odmah počela razmišljati o pokretanju posla, a preko prijatelja se spojila s gospodinom Mislavom iz Majolo grupe koja je počela uvoziti vafle na štapiću još prošle godine. Objasnila mu je svoju ideju kojom je on bio oduševljen te je uskočio kada je bila riječ o nabavljanju aparata za vafle jer bi ih inače morala naručivati iz Njemačke.


Vafli koji su hit na adventu... foto: privatna arhiva

No, ni Lucijini kolege s fakulteta ne zaobilaze njen fakultet, a često joj kažu kako bi trebala odustati od fakulteta i u potpunosti se posvetiti vaflima. Lucija kaže kako je svima ponekad dosta učenja i da trebaju odmak od fakulteta, ali da će uz vafle i dalje studirati.

...Izumu studenata FESB-a divi se cijeli svijet: Informirajte se, napunite mobitel i surfajte - potpuno besplatno!...


"Nastavit ću se baviti vaflima uz studij, a posao će se proširiti jer je odaziv velik, mušterije su vrlo zadovoljne. Na aparatu za vafle se mogu mijenjati modlice tako da ih mogu prilagođavati po godišnjim dobima", otkrila je Lucija svoj plan.


Foto: privatna arhiva

Studentica kaže da joj je komunikativnost vrlina pa je sve poslove ona dogovarala, dok je njen brat koji studira ekonomiju i radi, više tu s financijske strane. Wafleki i Lucija dokaz su da pravnici nisu nužno ograničeni na uredski posao, a njene vafle možete pronaći na Adventu u Zagrebu.

Ivana Petrić
foto: Facebook@Waflek