V.K. u Karijera

Najbolji studentski posao? Degustator ukusnih čajeva koji zarađuje više od 80 kuna po satu

Studentski posao profesionalnog kušača čajeva nudi se u zemlji poznatoj po ispijanju ovog napitka – Velikoj Britaniji. No, vjerujemo da bi se i kod nas pronašlo koje iskusno nepce.

1. prosinca 2021 17:12
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U svakoj grupi prijatelja postoji nekoliko uloga. Uvijek imamo onu jednu prijateljicu koja je "mama" grupe, razumna, odmjerena, brine za ostale kad pretjeraju, podsjeća sve u grupi na rokove, seminare i grupnja učenja u knjižnicama i uživa u velikoj, mirisnoj šalici toploga čaja.


>>>Jeste li kava ili čaj tip osobe? Evo tko je češće single, tko više voli mačke, a tko preferira seriju Prijatelji<<<


"Mame" u društvu


Unatoč raznolikosti "uloga" u društvu mladih, od kojih su neki duše zabave, neki štreberi, neki šarmeri koji se unatoč minimumu rada provlače na "spiku", "mame" grupe su ipak one posebne. One su te koje drže kosu prijateljicama nakon burnog izlaska, spremaju ih u krevet, pune mobitele, kuhaju čaj i juhu u slučaju prehlade, glavno su rame za plakanje i veliki psiholozi kad je teško. Ukratko: one su nacionalno blago svake grupe prijatelja koje to sve rade besplatno.


No, poznata britanska tvrtka koja se bavi proizvodnjom čajeva, Twining, uvela je nedavno novi posao za sve "mame" studentice i one slične koje obavljaju svoje "majčinske dužnosti" za studente uz elegantno i odmjereno ispijanje omiljenog čaja: odsad mogu dobiti plaću u stvarnom novcu i besplatne čajeve – dvostruka pobjeda!


Twining je u potrazi za novim regrutima koji su voljni isprobati njihove čajeve. Posao je na skraćeno radno vrijeme i zahtjeva samo četiri sata tjedno. Kako piše The Tab, radi se tri tjedna, a onda slijede četiri tjedna odmora u razdoblju od 12 mjeseci. Dakle, studentice ne moraju napuštati svoj dnevni posao kako bi obavile i ovaj.


>>>Savršen za jesenske dane: Recept za čaj s kakaom za sve ljubitelje čokolade<<<


Satnica je nešto više od 80 kuna!


Posao je izvorno objavljen na popularnoj društvenoj mreži LinkedIn i tamo ne nude previše detalja, ali spominju kako neće biti klasičnog intervjua, već se održati "degustacijska selekcija". Drugim riječima, žele osigurati da studenti imaju "poželjan senzibilitet za okuse", što znači da su u aktivnoj potrazi za osobom koja je upoznata s okusima njihovog čaja, a ne nekoga tko stavlja tri šećera u svoju šalicu i mlijeko prije vode.


Plaća je 9,50 funti po satu, (83,96 kuna na sat), što je oko 50 funti dnevno (skoro 442 kune). "Ovo je važna uloga za organizaciju, stoga je bitno da se možete posvetiti ovom programu na stalan, kontinuiran način", pišu.


>>>Idealan zen-posao za studente: Zaprljaj svoje ruke i opuštaj se u carstvu biljaka svaki dan<<<


"Ako budete uspješni, bit ćete odabrani kao član grupe kušača odgovornih za pružanje povratnih informacija o raznim čajevima koji se proizvode i Twiningsu. Kada ste potpuno obučeni, radno se vrijeme smanjuje na dva dana", pojašnjavaju.


Ovaj posao zvuči savršeno za sve one koji vole iskušavati nove okuse čajeva, šteta što nešto slično ne postoji i kod nas jer vjerujemo kako bi bio velik odaziv!


izvor: thetab.com

Još vijesti