Mojfaks.hr u Karijera

Tesla zapošljava i živo im se fućka za vašu diplomu: Osnivač ove kompanije traži nešto drugo...

Proizvođač električnih automobila Elon Musk u nedjelju je na svom Twitter profilu objavio oglas za posao u kojemu traži ljude koji bi radili u Odjelu za razvoj umjetne inteligencije u Tesli.

6. veljače 2020 15:31
Tesla zapošljava i živo im se fućka za vašu diplomu: Osnivač ove kompanije traži nešto drugo...

Tesla zapošljava i živo im se fućka za vašu diplomu: Osnivač ove kompanije traži nešto drugo... Foto: MojFaks

"Pridružite se Odjelu za razvoj umjetne inteligencije u Tesli! Odgovarat ćete direktno meni, a sastajat ćemo se ili si slati mailove/poruke gotovo svaki dan",  napisao je Musk na svom Twitter profilu.


Kada je Musk u pitanju, znamo da ovo ne može biti oglas za posao kao ostali, a ovaj ekscentrik još jednom je iznenadio javnost, s obzirom na uvjete koje traži. Naime, Musk je u tweetu napisao kako za dobivanje posla u Odjelu za razvoj umjetne inteligencije ne trebate imati diplomu

...Mislite da trebate faks za dobar posao? Varate se jer u ovim svjetski poznatim tvrtkama možete raditi bez diplome...


Doktorat definitivno nije uvjet. Nije me briga ni jeste li završili srednju školu”,  napisao je šef Tesle.

Ipak postoji test 


Umjesto diplome, proizvođač električnih automobila traži nekog s "dubokim razumijevanjem umjetne inteligencije", no - iako je "obrazovanje nebitno" - svi kandidati moraju proći zahtjevan test kodiranja jer mu trebaju stručnjaci koji bi razvijali autonomna vozila u Tesli.

Ovo nije prvi put da je Elon Musk izjavio kako fakultetska diploma zapravo nije važna.


foto: Shutterstock By dennizn


...Odustali od \'papira\': ugledna tvrtka zapošljava i one bez diplome...


"Ako je netko završio težak fakultet, to može biti indikacija da će ta osoba biti sposobna učiniti velike stvari, no to nije pravilo. Pokazuju nam to ljudi poput Billa Gatesa, Larryja Ellisona ili Stevea Jobsa. Oni nisu diplomirali, no tko god da dobije priliku zaposliti ih, to bi bila odlična ideja", rekao je 2014. u intervjuu za AutoBild.

Musk u svojim radnicima traži neki dokaz da posjeduje "izvanredne sposobnosti" jer ako postoji jer upravo je ovo znak da će se napredak u tim sposobnostima "nastaviti i u budućnosti".


...Nije znanje nego ovih 5 vještina! Nakon diplome na kraju ti za posao ipak treba nešto što nećeš naučiti na faksu...


A.Z.
foto: Shutterstock By Zigres