Mojfaks.hr u Karijera

'Molimo - bez fizičkog kontakta!' Student-servisi mijenjaju način i vrijeme poslovanja: Provjerite kako do ugovora

Širom Hrvatske na snazi su određene mjere u sprječavanju širenja koronavirusa. I dok će popriličan broj studenata ostati bez posla jer mnoge od njih ne mogu obavljati u vrijeme epidemije, domaći student-servisi izdali su obavijesti o izmijenjenom načinu poslovanja.

18. ožujka 2020 12:23
'Molimo - bez fizičkog kontakta!' Student-servisi mijenjaju način i vrijeme poslovanja: Provjerite kako do ugovora

'Molimo - bez fizičkog kontakta!' Student-servisi mijenjaju način i vrijeme poslovanja: Provjerite kako do ugovora Foto: MojFaks

Nakon što je od početka tjedna uvedena online nastava za sva Sveučilišta u Hrvatskoj, mnogi studenti napustili su veće gradove u kojima studiraju i vratili se doma – suprotno preporukama studenata farmacije i medicinske biokemije da ostanu gdje jesu.

...Sve zbog vas koji ste otišli iz Zagreba: \'S nevjericom sam promatrala prizore koje nijedan student još nije vidio...\'


S obzirom na manji broj studenata i svakodnevno pooštravanje preventivnih mjera i studentski centri ograničili su svoj rad, a u pojedinim gradovima u potpunosti se sve odvija online putem. U nastavku donosimo pregled, kako pojedini Student servisi u većim gradovima rade naredna dv tjedna.

...NEMOJTE PUTOVATI KUĆI – mama će izdržati! Evo zašto je bitno da sada OSTANETE u mjestu studiranja...


Zagreb


Student servis u Zagrebu i dalje će raditi, ali studenti trebaju obratiti pažnju na novo, kraće radno vrijeme. 


foto: Studentski centar Zagreb

Rijeka


Student servis Rijeka, putem službene stranice jučer je izdao Obavijest kako će se podizanje i predaja ugovora vršiti online. Za sve probleme studenti se mogu javiti telefonskim putem. 


foto: Studentski centar Rijeka

Osijek 


U Osijeku prema najnovijoj Obavijesti n službenim stranicama, sve službe Studentskog centra rade i obavljaju redovne aktivnosti u uobičajenom radnom vremenu. 


foto: Screenshoot @ Facebook Studentski servis Osijek-Studentski centar u Osijeku

Bjelovar


Student servis Bjelovar zamolio je student da što više koriste mogućnost izdavanja ugovora preko weba, a ako je potreban dolazak u prostorije, da se pridržavaju pravila da samo jedna stranka može biti unutra


foto: Studentski centar Bjelovar @Facebook

Varaždin


I iz ovog student-servisa mole da se poslovanje obavlja bez fizičkog kontakta uz apel - \'vadite\' ugovore online putem, a šaljite ih povratno poštom ili mailom.

foto: Facebook@Studentservis Varaždin

Šibenik


Student servis Šibenik obavijestio je student i poslodavce da u narednom periodu sve obavljaju preko web portala za studente.


foto: Studentski centar Šibenik

Zadar


S obzirom da student-servis Sveučilišta u Zadru nema svoju službenu Facebook stranicu, a na web stranicama servisa nema vezanih obavijesti (barem ne u za to predviđenoj rubrici), za pretpostaviti je da se studentima savjetuje isto - printajte online. I ovaj servis nudi tu opciju.

Split


Iz Student servisa u Splitu stigla je obavijest kao i iz većine drugih. Studenti se mole da u narednom razdoblju svoje ugovore podižu putem web portala za studente.


foto: Studentski centar Split

Prema svim uputstvima nadležnih u ovom se periodu trebamo suzdržati od nepotrebnog kretanja mjestima na kojima se okuplja već broj osoba. Student-servisi uglavnom nude opciju online podizanja ugovora, stoga bi bilo mudro iskoristiti je, pogotovo u sljedećih nekoliko tjedana.

...Kako je život stao zbog korone: Sve najvažnije PROMJENE i ZABRANE koje su utjecale na studente – dan po dan...


A.Z. 
foto: MojFaks