L.B. u Karijera

Veleposlanstvo SAD-a odsad prima i studente: Prilika za super praksu u čak dva odjela

Krajem prošloga mjeseca U.S. Embassy obznanila je da pokreće program studentske prakse.

6. prosinca 2021 15:15
Studenti na praksi

Studenti na praksi Foto: Shutterstock

Trenutno primaju kandidate na dvije otvorene pozicije u dva različita odjela.


U Uredu za međunarodna računalna hakiranja i intelektualno vlasništvo (International Computer Hacking and Intellectual Property OfficeICHIP) primaju studenta/icu pripravnika koji će sudjelovati u svakodnevnim zadacima i aktivnostima vezanima uz regionalne sudove, zakonodavna tijela, relevantna ministarstva, međunarodne organizacije, laboratorijima za računalnu forenziku u području cyber-kriminala, cyber-sigurnosti i digitalne forenzike.


>>>[VIDEO] Kakva prilika! Zagrebačka studentica na stručnoj praksi u renomiranom francuskom laboratoriju<<<


Poželjno je da student gaji interes prema kaznenome pravu, polju cyber-kriminala i cyber-sigurnosti te poznaje rad u MS Office-u uz izvrsno poznavanje i aktivno korištenje engleskog jezika u govoru i pismu.
Druga otvorena pozicija odnosi se na Odjel politike/ekonomije (Political/Economic Section of the Embassy) u kojemu će student tijekom stažiranja nadzirati i pomagati analizirati legislative RH vezane uz ekonomske, energetske i klimatske strategije, pratiti na koji se način iskorištavaju fondovi EU, asistirati u planiranju događanja kojima se promoviraju ekonomski interesi i javne politike SAD-a.


>>>Ova domaća tvrtka uz CV od kandidata traži i osvrt na ocjene iz indeksa! Jesu li ocjene u garancija da će netko kasnije dobro raditi?<<<


Treba napomenuti da praksa nije plaćena te da se mogu prijaviti studenti s minimalno 18 godina starosti. Prijave se zaprimaju do 15. prosinca.


Sve ostale detalje pronađite ovdje.


>>>[FOTO] Posjetili smo Dan karijera, ove godine ponovo UŽIVO: 'Studenti znaju što žele, ali ne znaju kako do toga doći'<<<