V.K. u Karijera

Među top 3 poslodavca! Otkrivamo kako do posla u Atlantic Grupi – top kompaniji u regiji za koju se traži ugovor više

Osim društvenog života, predavanja, ispita i kolokvija o kojima razmišljaju svakodnevno, studenti marljivo traže i tvrtke u kojima bi odradili pripravništvo, prve poslovne korake te sakupili iskustva u struci, posebice studenti na diplomskim studijima.

20. Siječnja 2022 13:49
Atlantic grupa

Atlantic grupa Foto: MojFaks

Jedna od vodećih kompanija u regiji, kao i jedan od najpoželjnijih poslodavaca među studentima, Atlantic Grupa, nedavno je objavila natječaj za Graduate Trainee generaciju 2022.


>>>Top 10 poslodavaca za koje se u SC-u traži ugovor više: Ovo su tvrtke u kojima radi najviše hrvatskih studenata<<<


Kako bismo dočarali koliko su njihovi pripravnički programi odlična "odskočna daska" svim studentima, porazgovarali smo s Tinom Miličić, Employer branding i Culture specialisticom Atlantic grupe o detaljima ovog programa.


Poslodavac u top 3 najbolja


Iako ima nebrojeno mnogo razloga zašto bi se studenti trebali pridružiti u ovaj program, Tina Miličić nam je odala nekoliko ključnih stavki zbog kojih je baš Atlantic grupa jedna od najboljih.


"Atlantic Grupa ove godine ušla je u top 3 poslodavca u Hrvatskoj, na temelju zadovoljstva naših zaposlenika koje su izrazili u nezavisnoj anketi angažiranosti koju je proveo portal MojPosao tijekom studenog 2021. godine", spominje za početak za MojFaks.


>>>Nekima se nakon fakulteta smiješi plaća i do 10 tisuća eura: Ovo su firme koje u Hrvatskoj isplaćuju NAJVIŠE PLAĆE<<<


"Malo je poslovnih sistema u regiji koji su dovoljno veliki i toliko razvedeni kao Atlantic Grupa da jednoj mladoj znatiželjnoj osobi mogu ponuditi prostor da istražuju različite aspekte poslovanja, prelaze u različite odjele, rade na multidisciplinarnim projektima s drugim timovima, na drugim tržištima…" kaže nam i dodaje da je to "idealan teren za profesionalnu 'igru' i razvoj".


Stariji kolege, sportski klubovi, edukacije, radionice...


"Tu su i starije kolege od kojih se uče trikovi posla, ali i trikovi kvalitetnijeg života. Kad smo kod toga, postoji čitav niz sportskih klubova, volonterskih jedinica, edukacija i radionica kroz koje podržavamo svoje zaposlenike da oblikuju kvalitetniji životni stil jer zadovoljan pojedinac je onaj koji je zadovoljna u svojoj cijelosti, kao osoba i kao profesionalac pa se trudimo Atlantikovcima pružiti podršku za razvoj svih aspekata koji čine osobu sretnom", hvali svoju kompaniju.


Ako ovo nije dovoljno, upitali smo i što ovo ime znači u životopisu mlade osobe koja se priprema na tržište rada. "Važnije od imena kompanije u životopisu je ono ćete odgovoriti kada vas pitaju što ste u toj kompaniji naučili i što ste s tim znanjem postigli. U Atlantic Grupi se može naučiti puno, a s naučenim znanjem učiniti još više jer postajete dio impozantnog sistema kroz koji možete utjecati na velike stvari", kaže nam Tina.


Atlantic grupa Atlantic grupa Foto: Foto: Atlantic grupa/MojFaks

Foto: Atlantic grupa


Kako se istaknuti?


No, kako neki student zna treba li se prijaviti ili ne? Upitali smo i za kratak opis idealnog kandidata za ovaj program, koje kvalitete mora imati te kako se izdvojiti od ostalih prilikom prijave.


"Kandidat je mlada osoba, koja je tek završila fakultet ili je pred završetkom; s maksimalno godinom dana poslovnog iskustva. Znanje engleskog jezika je neophodno, kao i poznavanje rada na računalu. Svakako će pri prijavi plus imati onaj životopis u kojem vidimo izvan fakultetske aktivnosti (volontiranje, studentska razmjena i slično…). Idealan kandidat jest onaj u kojem ćemo prepoznati poduzetnički duh, koji će mu svakako biti potreban u svakodnevnom poslu, a posebice dolazi do izražaja za vrijeme rada na projektu", pojašnjava kvalitete savršenog kandidata


>>>Prilika za plaćenu ljetnu praksu: Zaplivajte poslovnim vodama s velikim ribama i osvježite svoj budžet<<<


Kao i u svakoj kompaniji u kojoj se osobe zapošljavaju, ključno je i biti na "istoj valnoj duljini" s ostatkom tima, točnije, prilagoditi se njihovoj kulturi, a napominju i kako će se ispitati i iskrena motivacija svakog kandidata, "pozitivan stav, prilagodljivost, kao i socijalna/emocionalna inteligencija".


Proces selekcije je kao da tražite curu ili dečka za vezu


"Svim prijavljenim kandidatima šaljemo online test koji ima za svrhu ispitati ponašanja u nekim tipičnim poslovnim situacijama i koji nam koristi za razumjevanije pristupa svakog individualnog kandidata. Nakon toga slijedi telefonski razgovor tijekom kojeg pričamo o motivaciji kandidata, dostupnost za rad, očekivanjima i slično, nakon čega uži krug kandidata pozivamo na ozbiljniji online intervju s kolegicom iz Atlanticovog odjela za zapošljavanje na kojem će imati prilike ispričati više o svojim interesima, vannastavnim aktivnostima i kompetencijama", kaže Tina za MojFaks.


"Predzadnji korak u selekciji je individualni online centar procjene gdje će se kroz vježbu igranja uloga detaljnije ispitati kompetencije i snalaženje te pristup u konkretnom primjeru situacije koja će biti unaprijed zadana", kaže. Finalisti će potom upoznati kolege u čiji će tim potencijalno doći, a onda se biraju budući polaznici ovog programa.


Najbolje od svega, Tina naglašava kako nema "caka" ni trik pitanja. "To je kao kad tražite curu ili dečka za vezu – bolje da smo otvoreni od starta jer kad- tad će se pokazati prave boje. Ukratko, budi svoj!", smije se.


No ipak, daje savjete na što je dobro obratiti pozornost kako biste imali veće mogućnosti za ulazak u svijet ove kompanije.


Atlantic grupa Atlantic grupa Foto: Foto: Atlantic grupa/MojFaks


Samo budi svoj! / Foto: Atlantic grupa


Nije bitno ako nemate iskustva


"Prilikom prijave svakako bi bilo dobro obratiti pažnju na to što su naveli u životopisu – da čak i ako nemaju radnog ili studentskog radnog iskustva, potičemo ih da navedu druge izvan nastavne aktivnosti u životopis poput sudjelovanja na projektima, case study natjecanjima, volontiranja, sportova, umjetnosti, edukacija, studentskih razmjena i sličnog. Također neka svakako jasno navedu vještine koje posjeduju, strane jezike koje govore, sve što ih može izdvojiti u odnosu na druge kandidate sa sličnom razinom iskustva",
savjetuje iskreno svim studentima koji su zainteresirani za ovaj program.


"Svakako se trebaju informirati o našoj kompaniji i zašto bi voljeli raditi kod nas te općenito sudjelovati u ovom programu. I bez brige, znamo da nije lako i da je trema doći na prvi razgovor za posao zato će svaki kandidat kojeg pozovemo na intervju dobiti i priručnik sa savjetima naših specijalista za zapošljavanje za što uspješniju pripremu za intervju", nadodaje.

80 posto pripravnika dobije posao u Atlanticu


Skoro 80 posto studenata koji su prošli ovaj program, dobili su i posao u Atlanticu. "Uzimajući u obzir zadnjih pet, šest godina; program se odvijao, prosječno nakon programa u grupi ostalo je 79 posto graduate trainee. S nekima smo se rastali jer nisu ispunili kriterije programa, ali neki su nam se zahvalili jer su zaključili da bi im neka druga kompanija više odgovarala", kaže.


Napominje kako su oba slučaja ok jer je "važno da odnos bude obostrano zadovoljavajući. Od svih odnosa koje imate u životu, na poslu ćete boraviti najveći dio svog budnog života", kaže. "Ne zaboravite to i budite odgovorni u odlukama koje donosite o tome čime i na koji način ćete to vrijeme ispuniti", zaključuje.


>>>Super prilika za studentski posao: 65 kuna po satu za rad od kuće<<<


Što kažu studenti koji su prošli ovaj program?


No, osim "insajderskih" informacija o samom procesu selekcije, radnoj atmosferi i svim prednostima prvih poslovnih koraka u ovoj kompaniji koje nam je prižila Tina, zanimalo nas je što o ovom iskustvo kažu oni koji su ga i prošli, kao studenti.


"Inkubator znanja, iskustva, edukacija za raketni upliv u poslovni svijet. Godinu dana učenja pre svega o sebi, svojim ambicijama i razvoja svijesti da jedino što nikada ne naučite jeste gdje su vam granice", kaže Jelica Sinđelić, polaznica Atlantic Graduate Trainee programa u 2016. u Strateškom poslovnom području Srbija, danas SAP konzultantica.


I Kristijan Tomić, polaznik Atlantic Graduate programa 2018. u Strateškom poslovnom području Hrvatska, danas voditelj ključnih kupaca, ima samo riječi hvale. "Program je odlično koncipiran plan od 12 mjeseci za mladu osobu koja se želi upoznati s više različitih odjela unutar distributivne kompanije (u mom slučaju). Super mi je bio i projekt na kojem sam radio zajedno sa svojim voditeljem i mentorom s velikim iskustvom od kojih se mnogo toga može naučiti, a zauzvrat Trainee može ponuditi 'svježi pogled' na trenutnu situaciju na FMCG tržištu. Kroz period od 12 mjeseci organizirane su i razne edukacije koje itekako doprinose bržem razvoju na poslovnom planu. Svakako odlično iskustvo za svaku mladu osobu koja se sprema krenuti u 'odrasli život'", kaže.


Za Graduate Trainee pripravnički program možete se prijaviti ovdje, a rok za prijavu je još 4 dana, do 24.01.2022. godine.