L.B. u Karijera

Znaš plivati i imaš iksicu? Postani spasilac na gradskim jezerima i bazenima – evo koja je satnica

Kupališna sezona, već tradicionalno, počinje početkom lipnja...

4. travnja 2022 14:38
spasilac na bazenu

spasilac na bazenu Foto: Shutterstock

Ako ste poput ribe u vodi i koristite svaku priliku da se "bacite" u bazen, rijeku, jezero ili more, razmislite o tome da unovčite svoj talent i ljubav prema plivanju.

 

Traže isključivo studente


Ustanova Upravljanje sportskim objektima, koja pod svojim ravnanjem ima gradske bazene i jezera, zapošljava više spasilaca na vodi uoči nove kupališne sezone čiji je početak već standardno početkom lipnja.

 

>>>Štrajk studenata spasilaca: 'Za 25 kuna odgovorni smo za ljudske živote na bazenu dok drugi studenti za istu lovu rade u Kauflandu'<<<


Tim se povodom, trenutno traži više spasioca, isključivo studenata s važećom licencom Hrvatskog Crvenog križa za rad na vanjskim bazenima SRC Šalata i Sportskog parka Mladost, unutarnjim bazenima Zimskog plivališta Mladost, Utrina, Svetice, Iver i  Jelkovec te gradskim jezerima.

 

 

spasilac na gradskim bazenima spasilac na gradskim bazenima Foto: screenshot via sportskiobjekti.hr/Screenshot

 

foto: screenshot via sportskiobjekti.hr


Iznos satnice je 35 kuna neto, a kupališna sezona traje od 1. lipnja do 15. rujna.


Na zatvorenim bazenima spasioci su potrebni tijekom cijele godine, a na otvorenim bazenima i jezerima tijekom ljetne sezone. Kandidati moraju imati više od 18 godina, završenu srednju školu, te završenu obuku za spasioca na otvorenim vodama (licenca) pri Hrvatskom Crvenom križu.

 

>>>On je heroj svog mjesta: Student iz Rijeke spasio i oživio ženu na plaži<<<


Tečajevi za osposobljavanje spasilaca kreću u svibnju, a detaljni popis termina i uvjeta za prijavu provjerite ovdje.


Testiranje kandidata će se održavati na BK Utrina od 19.04. do 21.06., svakog utorka u 11:00 sati te srijede u 13:00 sati, a na testiranje treba doći 15 minuta prije termina s osobnom iskaznicom i opremom za plivanje.


Prijave na mail spasilacka.sluzba@sportskiobjekti.hr ili na broj telefona +385 91 4040 235.