V.K. u Laganini

20 nevjerojatnih šalabahtera: Za prepisivanje koriste nokte, kosu, dekolte, cipele, satove...

Iako to nije čestito ponašanje akademskih građanina, većina studenata ipak ponekad posegne za šalabahterima kako bi lakše položili neke ispite.

25. listopada 2021 12:49
šalabahter

šalabahter Foto: Foto: screesnshot via 9gag.com/MojFaks

Varanje na ispitima, kao i učenje iz skripti, gleda se kao nečasno ponašanje novih budućih akademskih građanina, a i može se kazniti stegovnim postupkom. Iako, svima nam se barem jednom dogodilo da smo si prenatrpali raspored i nećemo stići naučiti neki ispit, ili ga smatramo manje bitnim za našu buduću karijeru. Bilo koji izgovor da smo imali, posezali smo za šalabahterima.


Otkad postoje ispiti, postoji i varanje, stoga studenti svaki dan iznova izmišljaju novije, modernije i inovativnije načine prepisivanja. Uz koronu, studenti su svoja prepisivačka znanja prebacili i online, pa ni ovdje kreativnosti nije bilo kraja.


Načini na koje izrađujemo šalabahtere uvelike ovise o tome kako ćemo se mi najudobnije osjećati da ovaj pothvat uspješno završimo, uz to da nas profesori ne uhvate u nečasnom ponašanju.
Pamćenje jednadžbi ili formula ponekad zna biti teško i naporno. Ova se djevojka originialno sjetila kako imati šalabahter najbliže moguće kako bi se usred ispita mogla podsjetiti formule – a da je pritom modno osvještena – ispod noktiju, na noktima. Uz nju, još je nekoliko studentica originalno iskoristilo svoj modni izričaj za prepisivanje.


Foto: screesnshot via 9gag.com


Uz spomenuto, žene imaju još nekoliko načina kako najsigurnije prepisati sa šalabahtera, a da im je on u vidokrugu.


Foto: screesnshot via 9gag.com


>>>Varanje na ispitima 200 posto češće – studenti sve kreativniji: Šalabahter na psu, dronovi, savjeti s TikToka... <<<


Balerinke možda jesu obuća koja je ugodna za hodanje, izgledaju elegantno i profinjeno, no, balerinke možemo koristiti i u svrhu prepisivanja.


Foto: screesnshot via 9gag.com


Svaka osoba s malo duljom ili gušćom kosom ima sreće jer je i kosa dobro mjesto za skrivanje šalabahtera. Sakrijete ga s unutarnje strane i odgovori vam doslovno vise iz glave.


Foto: screesnshot via 9gag.com


Kosa ne mora nužno biti frčkava. Dovoljno da je gusta i dulja / Foto: screesnshot via 9gag.com


>>>Kupovina ispita: Svaki drugi student smatra da na fakultetu ima korupcije, evo na kojima<<<


Ljetni ispitni rokovi donose svoje čari. Laganijom odjećom koju možemo povlačiti imamo i nova mjesta za skrivanje šalabahtera. Također, koristeći modu i njene trendove, pozicioniranje šalabahtera može biti vrlo strateško – na donji dio cipele, na cijeli print cipele i slično.  


Ljepljenje šalabahtera ispod ljetne odjeće / Foto: screesnshot via 9gag.com


Iako ne znamo kako su ovo izveli, ovaj šalabahter je genijalan! / Foto: screesnshot via 9gag.com


Ionako su tenisice s printovima sada in, pa neka bude i koristan print! / Foto: screesnshot via 9gag.com


Foto: screesnshot via 9gag.com


S pametnim satovima i pametnim telefonima, došli su i novi načini prepisivanja.


Što vidi profesor / Foto: screesnshot via 9gag.com


Što vidim ja / Foto: screesnshot via 9gag.com


Ako enmate pametni sat, onda ga napravite pametnim!


Novi pametni sat / Foto: screesnshot via 9gag.com


Hidratacija je bitna, ali točni odgovori na ispitu još su bitniji.


Odgovori na prednjem dijelu etikete / Foto: screesnshot via 9gag.com


Odgovori u unutarnjem dijelu etikete / Foto: screesnshot via 9gag.com


Ovisno o tome koliko smo okretni u životu, neke ozlijede iziskuju poveće flastere. Ozljeda ne znanja na ispitu također mora imati svoj flaster.


Ne znanje ponekad boli / Foto: screesnshot via 9gag.com


I profesori su jednom bili učenici i studenti i upoznati su sa svim dotadašnjim načinima prepisivanja na ispitu. Stoga, neki od njih se dodatno potrude da nije nikako moguće prepisati sa šalabahterom u prostoriji. Stoga, domišljati studenti su napisali šalabahter izvan predavaonice – na stup ispred prozora.


šalabahter šalabahter Foto: Foto: screesnshot via 9gag.com/MojFaks

Gledanje kroz prozor nije zabranjeno! / Foto: screesnshot via 9gag.com


Uvjereni smo da su upravo neki studenti bili originali izumitelji ove vrste penkala koju smo svi u jednom periodu života htjeli imati.


Foto: screesnshot via 9gag.com


>>>Prepisivanje na ispitima: Studenti otkrili koju metodu najčešće koriste – imate li i vi sve potrebno?<<<


Po pitanju originalnosti i tehnologije, ovaj je domišljati student napravio šalabahter koji može čitati samo spojem crvenog i plavog stakla – 3D. Profesor im je rekao da smiju imati samo jedan papirić sa zapisanim stvarima, Njemu to očito nije bilo dovoljno pa je improvizirao.


Genijalan izum! / Foto: screesnshot via 9gag.com


Skrivanje šalabahtera u rukavu zasigurno je jedna od najstarijih metoda prepisivanja.


Jedna klasična! / Foto: screesnshot via 9gag.com


>>>Prepisivanje je oblik korupcije, a varalice slave kao 'heroje'? Evo što o prepisivanju kaže bivša predsjednica, a što naši studenti<<<


Još u višim razredima osnovne škole, a potom kroz cijelu srednju školu i fakultet koristimo malo jače kalkulatore koji u sebi već imaju instalirane određene funkcije. No, nemaju funkciju šalabahtera, stoga, studenti na vrlo kreativne načine moraju improvizirati.


Mobitel u poklopcu kalkulatora / Foto: screesnshot via 9gag.com


Ni ova opcija nije loša / Foto: screesnshot via 9gag.com


Postoje i neki profesori koji od nas ne traže da sve činjenice ili formule učimo napamet. Oni nas uče kako voditi bilješke i pronaći potreban odgovor. No, ako nismo zapisali sve bilješke, nije li onda bolje imati mogućnost "prelistati" knjige i skripte u pdf. formatu?


Listanje bilješki dobiva novo značenje / Foto: screesnshot via 9gag.com


Kako bilo, ako i dalje želite biti čestiti akademski građani, savjetujemo da šalabahtere radite jedino kod kuće, dok učite i kako bi vam koristili za ponavljanje te da ih ne vadite iz torbe pod ispitom. Također podsjećano, ako vas uhvate u ovom zlodjelu, možete završiti i na stegovnom postupku.


izvor: 9gag.com

Još vijesti