L.B. u Laganini

5 misli koje ti se motaju glavom kad napokon završiš s ispitima

Ok, odmor definitivno može početi…

15. srpnja 2021 15:09
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studenti su u nepovoljnom položaju kad je početak ljeta u pitanju. Umjesto da se prepuste odmoru i punjenju baterija za stresnu i obavezama prenakrcanu jesen, početak ljeta za studente znači samo jedno – provjeru znanja, bilo kroz kolokvije ili ispitne rokove.


>>>'Odustajem od faksa i idem doma': I još 14 misli koje studentima prolaze glavom za vrijeme ispitnih rokova<<<


Nakon semestra predavanja, seminara, prikupljanja luterature, rješavanja zadataka i redovitih obaveza koja predavanja podrazumijevaju, nastupaju ispiti tijekom kojim studenti moraju "zapeti" još i više.


No, bez obzira na broj položenih ispita, sada je i službeno gotovo. Još je jedan ispitni rok iza vas što znači da se, bez obzira na umor koji vjerojatno još uvijek osjećate, napokon možete posvetiti sebi, odmaranju i uživanju u činjenici da ste riješili još nekoliko ispita – bez obzira na sve što vas najesen očekuje.


>>>Borovnička ili medica, dupla ili kratka? Savjeti studenata koji prije ispita drmnu jednu 's nogu' i – rasture<<<


I u ovom procesu opuštanja, sigurno će vam se ove misli vrzmati po glavi.


Uspjeh!


via GIPHY


Vrijeme je da napokon duboko udahnete i izdahnete i uživate u svojim uspjesima. Završili ste još jedne rokove i bez obzira jeste li zadovoljni baš svakom ocjenom, priznajte si da je to ipak veliko postignuće.


Tijekom studija očekuje vas jedan konačan broj ispita, a i ovi su rokovi pridonijeli tome da se ovaj broj smanjio, a trenutak do diplome približio. Super!


Napokon je sve gotovo


via GIPHY


Nakon čitavog semestra predavanja, seminara, čitanja, rješavanja zadataka i zadaća, komuniciranja s kolegama i profesorima i svih drugoh obaveza, položili ste ispite koje ste položili i sada je napokon mir, barem do rujna ili samog kraja kolovoza.


>>>Semestar u tjedan dana: Znate li koliko ispita u JEDNOM ROKU položi prosječni hrvatski student?<<<


Iako to možda nisu dugi i bezbrižni praznici koje ste priželjkivali, tijekom idućih nekoliko tjedana ipak imate taj luksuz da se posvetite hobijima, odmarate, uživate ili pak ne radite ništa konstruktivno. Imate pravo na to.


Napokon mogu odmoriti i opustiti se


via GIPHY



Što stiže nakon rokova? Svakako opuštanje, psihičko i tjelesno. Za njega će vam sigurno trebati neko vrijeme, zbog nakupljenog stresa, ali uživajte u svakom danu u kojemu taj stres kopni i smanjuje se dok ne dostignete totalno opuštanje i relaksaciju jer danas, pogodite što, ništa ne morate!


Hmmmm, a što da onda radim danas?


via GIPHY



Da, sudbina svih nas "našpananih" studenata je da se ovo sigurno zapitaju, jednom kad sve obaveze iščeznu, pa barem i na kratko. Što danas raditi? Trebam li danas nešto raditi? Čudno je biti besposlen i u nižoj brzini. "Što s ovoliko slobodnog vremena?", zasigurno ćete se zapitati ovih dana.


Spavanje i omiljene serije – zvuči super!


via GIPHY


Da, dozvolite si taj luksuz da nakratko zaboravite sve što vas čeka najesen i sve što se dogodilo u lipnju i početkom srpnja. Fakultet može pričekati par tjedana, a sada je vrijeme za odmor, spavanje (ne sjećate se kad ste zadnji put odspavali 8 sati u komadu), gledanje omiljenih serija, rješavanje križaljki ili čitanje neke "lagane" knjige na plaži.


Uživajte u odomoru – zaslužili ste!

Još vijesti