Mojfaks.hr u Laganini

Zaboravite na centar grada! Adventska sobica Helene i Petre oduševljava studente: Stižu i ponude domskih vinara...

Paljenjem lampica na Zrinjevcu u subotu navečer, započet će adventska čarolija u Zagrebu. Ipak, čini se da među studentima već ima onih kod kojih je blagdansko raspoloženje započelo. Dvije studentice, stanarke studentskog doma 'Stjepan Radić', u svojoj su sobici u nedjelju navečer upalile lampione.

26. studenog 2019 15:22
Zaboravite na centar grada! Adventska sobica Helene i Petre oduševljava studente: Stižu i ponude domskih vinara...

Zaboravite na centar grada! Adventska sobica Helene i Petre oduševljava studente: Stižu i ponude domskih vinara... Foto: MojFaks

Studentice Helena s PMF-a i Petra s KIF-a, pozvale su kolege da se pridruže blagdanskoj atmosferi u domu prekrasnom fotografijom "Adventa u sobi 329". Njihova adventska soba produkt je dodatne motivacije koja je nedostajala curama u periodu kolokvija i ispita koji slijede.

Žudnja za rodnim krajem, božićnim običajima i upoznavanjem...

"Kad se spoje kreativnost, žudnja za rodnim krajem i božićnim običajima te želja za druženjem i upoznavanjem susjeda i sustanara na topao i ugodan način, dobijete Advent u studentskoj sobi", pričaju nam studentice.

...Božićno raspoloženje uselilo u osmi paviljon: Adventska sobica studenta Josipa postala pravi hit...


Sve je započelo kao zezancija, ali nakon samo dva dana stvari su već ozbiljnije, cure imaju i neke poslovne ponude, govore nam kroz smijeh. 

"Stizali su komentari pohvala na ideju pa čak i ponude za suradnju s lokalnim \'vinarima\' studentskog doma. Zašto? Zato što iako nas je pun paviljon, ipak se svi ne poznajemo i mimoilazimo se na hodniku nerijetko bez pozdrava", pričaju nam Petra i Helena. 


Foto: privatna arhiva

Svjetleća srijeda 2+1 gratis se ne propušta!


Djevojke napominju da je soba otvorena od 0-24h, ali kako nam govore to je ipak virtualno vrijeme. S obzirom na sve studentske obaveze koje imaju, realno radno vrijeme mijenja se iz dana u dan. Međutim, da ugodnog druženja, kuhanog vina i tople atmosfere neće nedostajati, možemo vidjeti iz njihovog isplaniranog programa. 

"Program je \'svjetleća srijeda\' 2+1 gdje studenti koji uđu u sobu okićeni božićnim lampicama, za cijenu 2 čaše kuhanog vina dobivaju još jednu gratis; za rezervaciju stola dovoljno je donijeti kolač i bocu pive; a subotom imamo laganu svirku božićnih pjesama uživo od 21:00-22:00", objasnile su nam ove vesele curke. 


...Najljepše doba godine prekratko traje: kako studenti provode praznike...


S obzirom na to da su i žalbe Upravi zbog buke česta pojava u domovima, a studentske sobe nisu velike, ove studentice poručuju da s tim neće biti nikakvih problema jer "gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna", a ne planiraju praviti buku i nered. 

Čini se da je blagdansko raspoloženje među studentima počelo, a studentice svim sustanarima žele sretan Božić i uspješno polaganje svih kolokvija i ispita. 


...Snjegovići napali studentski dom u Zagrebu: za sve su krive ove studentice...


A.Z.
Foto: privatna arhiva

Još vijesti