Mojfaks.hr u Laganini

Cijeli dom na nogama! UZEO SVE ŠTO JE MOGAO, A IDE I DALJE: Student iz Ivanića osvojio 125 tisuća kuna

21-godišnji Pavao Banić zapanjio je svojim nastupom u jučerašnjem Milijunašu. Sljedeći put otvara pitanje za 250 tisuća kuna!

6. prosinca 2019 09:47
Cijeli dom na nogama! UZEO SVE ŠTO JE MOGAO, A IDE I DALJE: Student iz Ivanića osvojio 125 tisuća kuna

Cijeli dom na nogama! UZEO SVE ŠTO JE MOGAO, A IDE I DALJE: Student iz Ivanića osvojio 125 tisuća kuna Foto: MojFaks

"Imam neki dobar osjećaj u vašem slučaju. Ne znam zašto", rekao je Tarik Filipović kada je u stolac nasuprot njegovu sjeo drugi "najbrži prst" 12. izdanja popularnog kviza "Tko želi biti milijunaš?", Pavao Banić iz Ivanić-Grada.

Natjecatelj čija je trenutačna adresa studentski dom u Zagrebu u večerašnjoj je emisiji osvojio 125.000 kuna uz iskorišten džoker "zovi", piše HRT.

Taj je džoker Pavao upotrijebio na pitanju za prelazak drugoga praga kako bi saznao jesu li bombardirali Bolognu, Avignon, Orvieto i Parmu protagonisti romana Klaonica 5, Mila 18, Kvaka 22 ili Fahrenheit 451. Pozvao je majku koja je rekla da zapravo ne zna odgovor, no spomenula je potom seriju Kvaka 22, pa se Pavao nakon kraćeg razmišljanja odlučio upravo za naziv toga romana osvojivši tako 32.000 kuna.

Sljedeće pitanje bilo je "tko je predstavljajući Hrvatsku na Eurosongu pjevao isključivo na engleskom jeziku". Ponuđeni su odgovori bili Vanna, Put, Claudia Beni i Jacques Houdek. Jedino je za Vannu istaknuo da ne zna s kojom je pjesmom i kada nastupila na Eurosongu, no ipak je malo dvojio u odluci te pritom ustvrdio kako je općenito previše "blebetao" da bi zatražio pomoć publike.

"Sve znate, a i dalje ne vjerujete", rekao mu je Tarik nakon što se Pavao naposljetku odlučio za Vannu te zaradio 64.000 kuna.

Za osvajanje gotovo dvostrukog iznosa tražio se odgovor na pitanje o najvećoj dopuštenoj brzini kretanja na našim autocestama. Je li to 27 m/s, 30 m/s, 33 m/s ili pak 36 m/s? Pitanje Pavlu nije zadavalo previše muke pa je računicom ubrzo došao do točnog odgovora - 36 m/s, kojim je osigurao mjesto u vrućem stolcu i u idućoj emisiji kada će, s dvama džokerima u "džepu", otvoriti 13. pitanje za 250.000 kuna.

L.B./izvor: HRT
foto: screenshot@magazin.hrt.hr

Još vijesti