L.B. u Laganini

Muke po Zoomu i Meetu: 9 urnebesnih memeova koji nas podsjećaju na online predavanja 2020.

Koronavirus je milijune mladih diljem svijeta prikovao uz monitore računala kako bi i dalje pohađali predavanja, ali na daljinu.

8. ožujka 2021 14:44
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Većini njih ovakav je način praćenja nastave bio novost s kojom su se susreli po prvi put, a u mjesecima koji su slijedili, online nastava postala im je svakodnevicom.


Zakon brojeva kaže da je nemoguće da se u gomili predavanja koja su se preselila u online sferu neće zalomiti gomila smiješnih situacija kojima vjerojatno nikada ne bismo svjedočili da nismo važne dijelove života preselili na Zoom, Meet ili slične platforme.


...Najbolji memeovi koji sprdaju nastavu od kuće: Medicina, agronomija, psihologija... SVI SU TOP!...


...'Najveća je zabluda da moj faks završavaju samo pametni': Studenti o NAJVEĆIM ZABLUDAMA koje drugi imaju o njihovim fakultetima...


Donosimo nekoliko najboljih memeova koji su obišli internet, a kojima se prisjećamo online predavanja koja smo apsolvirali prošle godine, a koja su nam i dalje veliki dio studentskog iskustva.


......Kod kuće nije lakše: Čak 90% studenata smatra da su online predavanja TEŽA od klasičnih – a imaju i dobre razloge zašto!...


Uvijek ima onaj jedan kolega koji se uljepšava dok mi učimo. Tko mu može zamjeriti…



Brzinsko iskopčavanje jedna je od prednosti online predavanja.



Oni koji se spoje na predavanje samo da ih prof zapiše, a zapravo bulje u nešto sasvim drugo (kao omiljenu seriju na Netflixu…)


...Netko sluša mjuzu, a netko maže lice krastavcima: Ovo su svi tipovi studenata na online predavanjima – imamo i tebe! VIDEO...


Ima i onih koji peru zube, a zaborave ugasiti mikrofon i kameru. Svaka im čast. Čega bi se inače sjećali, da ih nema?



Ima i onih koji zaborave ugasiti mikrofone pa se komentari ili pozadinska glazba pretvore u zanimljiviju "materiju" od one koju predaje profesor.



Kad su već kod kuće, i profesori se nekad opuste pa upoznaju studente, s primjerice, svojim ljubimcima.



Prednost je i to što se možeš probuditi doslovno pet minuta prije predavanja. To je i nedostatak, jer ukoliko morate upaliti kameru, vjerojatno ćete izgledati ovako:



Loša internetska veza također je nešto čega ćemo se sjećati…



…kao i prozorčića u kojima gledamo sva ta čudna lica bez tijela.


Još vijesti