V.K. u Laganini

U iskrenoj prijavi za elitni studij pričala o svom životu bez majke: 'Upala' na nekoliko prestižnih fakulteta

Abigail Mack izgubila je majku Julie od raka kad je imala samo 12 godina i pisala je iskreno, o svom iskustvu življenja bez jednog roditelja.

3. kolovoza 2021 14:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Odlična učenica srednje škole Cardinal Spellman iskoristila je iskustvo života bez majke kako bi napisala svoj esej za upis na fakultet, koji je postao popularan na TikToku zbog njezinih iskrenih riječi. To ju je dovelo do fakulteta iz njenih snova, Sveučilišta Harvard.

Za upis na američki fakultet često je potrebno poslati esej pri prijavi. Osim što se mladoj Abigail ispunila želja - upisala je jedan od najpoznatijih i najcijenjenih fakulteta na svijetu, njene su riječi postale viralne na TikToku.


>>>Student beskućniku darovao svoje stvari – video dirljivog susreta postao viralan<<<


Već smo pisali o raznim stvarima koje su postale popularne na TikToku, o trendovima i filterima, pa i o mladim srednjoškolcima koji odustaju od fakulteta jer im je stvaranje sadržaja za TikTok postao unosni posao, a ovaj put je viralna postala iskrenost jer je potaknula mnoge učenike i studente na suosjećanje.


Abigail Mack pisala je u svom eseju o izazovima s kojima se suočila odrastajući s jednim roditeljem i živjeći u svijetu koji je "izgrađen za obitelji s dva roditelja", prenosi Enterprisenews njenu priču. "Mrzim slovo i", uvodni je dio njenog viralnog eseja. "Od 164.777 riječi s 'i', borim se samo s jednom. Posvetii cijelo pismo njegovoj upotrebi tijekom 0,0006 posto vremena zvuči statistički apsurdno, ali taj jedan slučaj promijenio mi je 100 posto života", piše Abigail.


"Nekada sam imala dva roditelja, ali sada imam jednog, a 'i' u riječi roditelj, ne ide nikamo. 'I' me prati. Ne može proći dan, a da me to ne podsjeti dok su prijatelji izlazili na večeru s roditeljima, jela sam s roditeljem. Dok pišem ovaj esej, ispod riječi 'roditelj' nalazi se plava linija koja mi govori da provjerim svoju gramatiku; čak i Grammarly (aplikacija za provjeru gramatike na engleskom jeziku) pretpostavlja da bih trebala imati roditelje, ali rak ne sluša prijedloge za uređivanje teksta", pojašnjava svoje stavove Abigail.



Mack je pročitala svoj uvodni dio eseja na TikToku i njen inicijalni video skupio je nevjerojatnih 17 milijuna pregleda, skoro 130 tisuća puta je podijeljen i "lajkan" 5,3 milijuna puta.


>>>Studentica zaprosila svog dečka, doživjela masovno vrijeđanje: 'Ovo je posao za dečke!'<<<


"Jasno mi je zašto si upala", komentirao je netko video. "Wow", drugi je od komentara.se izrazio drugi komentator.


U naredna četiri videa, Abigail je pročitala cijeli esej do kraja.


Ova 18-godišnjakinja rekla je da je pokušala napustiti sporno slovo "i", jer svijet nije htio. Kako je nadodala, pokušala je ostati zauzeta "jer ne možeš večerati sa svojim 'roditeljem' (hvala još jednom Grammarly), ako si previše zauzet za obiteljsku večeru."


>>>18 godina kasnije: Objavila fotografiju s promocije sa svojim ocem – svake godine u isto vrijeme postane viralna<<<


Buduća Harvardska brucošica ispunila je sve svoje slobodno vrijeme i rekla je da je poznata kao "zaposleno dijete". Igrala je odbojku, išla na satove plesa, sudjelovala u kazalištu i bavila se drugim aktivnostima nakon škole. Kako nadodaje, određene su joj se teme stalno ponavljale u životu – akademske, kazališne i političke, stoga je ona pronašla taj novi životni ritam i prihvatila ga.


Inače, Abigail je upala na druge prestižne fakultete uključujući koledž Darthmouth, Sveučilište Georgetown i Sveučilište Notre Dame. Njen slijed video isječaka zadobio je i nacionalnu pažnju nakon što je i Buzzfeed prenosio priču o njenom eseju.




>>>Osveta za prekid: Student lektorirao i ocijenio pismo svoje bivše – prepuno gramatičkih pogrešaka<<<


"Unatoč svim preprekama, Abigail je postigla nevjerojatan uspjeh u srednjoj školi Cardinal Spellman i izvan nje, na pozornici u Bostonskom kazalištu, pa čak i u kampanji za ponovni izbor za senatora Eda Markeyja", poručili su iz njezine škole. "Ona se i dalje ističe u sportu i akademskim krugovima ovdje u Spellmanu, stekla je titulu valedictoriana (izvrsnost) za 2021 generaciju. Njezin nedavni uspjeh i prihvaćanje na Harvard ne iznenađuje prijatelje, obitelj i mentore iz Cardinal Spellmana!", poručili su ponosno, a njihove riječi prenosi Enterprisenews.com


Njen otac Jonathan i dalje radi i vodi studio plesa koji je otvorila njena majka Julie nekoliko mjeseci prije svoje smrti u 39-oj godini života. Njena majka se borila s rakom od njene 14 godine.


Abigail najesen kreće na Harvard na kojemu će, najvjerojatnije, upisati studij međunarodne politike.


izvor: eu.enterprisenews.com

Još vijesti