V.K. u Laganini

Viralno! Student medicine motivira vas da položite ispite u roku: 'Ako ovo izgovorite triput svaku večer, dobit ćete 5...'

Tko uči, nosi... Što?

24. Siječnja 2022 14:08
Andreja Andrejić, TikTok, student medicine

Andreja Andrejić, TikTok, student medicine Foto: Screenshot

Svakom se studentu dogodi, vjerujemo čak i nekoliko puta, da ozbiljno naumi učiti, pripremi literaturu i radni stol, no zatim ga društvene mreže, Instagram, TikTok ili Netflix "magičnom" rukom dozovu, pa se par sati kasnije zapita što je radio i zašto nije učio.


No, dok jedni "skrolaju" i tako prolongiraju učenje, drugi pak snimaju video-isječke o tome kako učiti, pronaći inspiraciju za učenje, ali i dalje ne uče.


Ovaj student Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Beogradu postao je viralan na TikToku zbog svojih originalnih video-isječaka u kojima obrađuje svakodnevne muke studenta medicine, ali savjete o medicini, njezi kože i slično.


Andreja Andrejić je 24-godišnji student medicine koji na svom TikTok profilu često objavljuje video-sadržaje kojima pokušava educirati gledatelje i pratiteljima približiti medicinu i zdravlje kroz svakodnevne i svima znane teme poput vitamina c, akni, psorijaze, procesa testiranja na koronavirus, spolno prenosivim bolestima i slično.


No, u duhu aktualnih ispitnih rokova, nekoliko je objava posvetio temi pronalaženja motivacije za učenje.


>>>Student medicine Andreja otkrio: Znate li da vas kilogram botoksa može ubiti? Evo i zašto<<<


"Tko radi, švrćka se u Pradi", nova je inačica dobro poznate motivacijske rečenice: "Tko uči, nosi Gucci". Naime, balkanski studenti na TikToku dijele savjete kako pronaći motivaciju. Mnogima su to modni brendovi Prada i Gucci kojima se tješe i motiviraju za dobro odrađen posao tijekom faksa, diplomu i kasnije, odličan posao, koji dolazi, naravno, nakon "grijanja" stolca i učenja.


S obzirom na to da su spomenuti brendovi i dalje statusni simboli koji upućuju na sređeno financijsko stanje, studentima je obećanje da će i sami jednog dana zarađivati dovoljno za ove brendove i više nego dovoljna motivacija ova kratka ponavljajuća mantra kako bi počeli učiti.


Još vijesti