Anja Z u Laganini

Dosta ti je Tindera? Hrvatski studenti dizajnirali aplikaciju koja spaja klasično upoznavanje i online dating!

Upoznavanje putem aplikacija više nije bauk.

17. prosinca 2020 20:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Posljednjih godina sve više ljudi pronalazi partnere putem pojedinih dostupnih dating aplikacija poput: Tindera, OkCupida, Bumblea, a uskoro dolazi i nova aplikacija za spojeve – dizajnirana od strane hrvatskih studenata. 


...Što izbjegavati na spojevima dok ste na faksu?...


Prema istraživanju sprovedenom prije dvije godine, mladi u Hrvatskoj ljubav više vole pronalaziti uživo. Prema njemu, studenti nemaju interesa za aplikacije za spojeve – samo 8 posto studenata koristilo ih je u trenutku provođenja upitnika.Tim studenata iz Hrvatske iskoristio je takvo razmišljanje mladih te osmislio novu aplikaciju za spojeve koja povezuje online upoznavanja i upoznavanje uživo - Iwi app, piše Večernji list.


Uoči pandemije koronavirusa, Josip Babić s Pravnog fakulteta u Zagrebu, osmislio je aplikaciju za spojeve nove generacije. Potaknut iskustvima svojih prijatelja, pronašao je način kako spojiti aplikaciju s upoznavanjem uživo. 


...Zapalite iskru između vas i poslodavca: počele su prijave za Career Speed Dating...


"Ideja je prvenstveno bila potaknuta negativnim iskustvima prijatelja i poznanika, koji su se stalno žalili na svoje dating aplikacije. Uglavnom su pritužbe išle prema tome da spojevi koji se dogode online gotovo nikad ne završe upoznavanjem uživo, ili da su njihove aplikacije usmjerene samo na kvantitetu klikova i korisnika, a ne kvalitetu upoznavanja. I baš na tako jednoj kavi smo započeli razgovor kako bi trebala izgledati neka nova aplikacija, nakon čega ideja više nije izlazila iz glave", ispričao je Josip. Iwi aplikacija prva je aplikacija koja spaja klasično upoznavanje i "ljubav na prvi klik"- online dating.


"Prilikom logiranja korisnici odgovaraju na grupu pitanja kako bi stvorili svoj personality profil, što je ključ spajanja s drugima koji dijele slične karakteristike, interese ili hobije. Uz ovakvo profiliranje, glavna posebnost aplikacije je da se samo spajanje može dogoditi online ili uživo, a na koji točno način, možete saznati nakon što preuzmete aplikaciju. Baš zbog tog noviteta nedavno smo prozvani i \'prvim digitalnim wingmanom", objasnio je Josip za Večernji list


foto: Shutterstock By Roman Samborskyi


Naime, kada aplikacija prepozna da se dva korisnika sa sličnim karakteristikama nalaze u blizini, šalje obavijest korisnicima te se oni zatim mogu odlučiti na upoznavanje uživo. Tako je ova aplikacija i eco-friendly. Za razliku od ostalih aplikacija za spojeve, korisnike potiče da izađu iz svojih kućanstva te budu u pokretu, predlažući im mjesta za druženja i zelene lokacije, uz slanje poruka o važnosti očuvanja okoliša i osvještavanja opasnosti za prirodu koje se mogu izbjeći na takvim mjestima.


...Seks među studentima – da na jednu noć, ne na prvom spoju!...


Iako im početak pokretanja aplikacije nije bio težak, kasnije su stvari postajale teže jer je bila potrebna detaljna razrada, prilagodba za tržište, ali i proširenje tima.


"Sve je to normalan dio procesa, i nikad nismo gledali na to kao neki teret, jer je atmosfera u timu takva da smo svi vrlo strastveni prema projektu i prepreke doživljavamo kao izazove da budemo još bolji", ispričao je Josip za Večernji list.


Njihov trenutni plan je izlazak na hrvatsko tržište (sredinom 2021.), gdje im je cilj postati prepoznatljiv brend među mlađom generacijom te se pokazati kao jedna od glavnih aplikacija za spojeve poznata po svojoj inovativnosti. No, u dugoročnom planu im je i izlazak na europsko tržište, počevši od susjednih zemalja.


izvor:Večernji list