V.K. u Laganini

[FOTO] Elon Musk ponudio brucošu novac da ga prestane pratiti, student odbio – sad traži pripravništvo

Studenti se na kreativne načine snalaze kako bi došli do pripravništva i posla, što vrijedi još i više ako se radi o pripravništvu kod jednog od najbogatijih ljudi na svijetu.

28. Siječnja 2022 13:11
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Milijarder Elon Musk našao se u nesvakidašnjoj situaciji. Ponudio je brucošu 5 tisuća američkih dolara za izbriše Twitter bot koji je napravio da prati kretanje Elonovog privatnog aviona. No, brucoš je mudro odbio novac, a za brisanje traži – pripravništvo!


Jack Sweeney je 19-godišnji brucoš na Sveučilištu Central Florida koji je tražio pripravništvo kod Muska u zamjenu za brisanje profila @ElonJet nakon što je milijarder priznao da "nije u redu" platiti za uklanjanje računa.


Jack Sweeney, student koji traži pripravništvo / Foto: screenshot via Twitter@JxckSweeney


Mladi student je za Daily Mail kazao da je zainteresiran za pripravništvo u obje multimilijunske Muskove kompanije, kako u Tesli i tako i u SpaceX-u, a zasad čeka Muskov odgovor.


>>>Njegova Lada ide unatrag: Student dobio pohvale milijardera Elona Muska za svoj 'izum' VIDEO<<<


Elon Musk trenutno "vrijedi" 242 milijarde dolara, što ga čini najbogatijim čovjekom na svijetu, a osim toga, ovaj kontroverzni poduzetnik je poznat po svom ekscentričnom ponašanju. Kako navodi Daily Mail, Elon je "prihvatio igru sa studentom" te šalje svoj avion na letove iako se zna da je na nekom drugom mjestu.


Foto: screenshot via Twitter@ElonJet


Jack, student informacijskih znanosti, kreirao je 15 Twitter botova koji prate privatne avione čak nekoliko poznatih osoba, među kojima su Bill Gates i Jeff Bezos, a Twitter profil koji prati samo Muskov avion ima nešto manje od 120 tisuća pratitelja.


Iako su informacije na koje se oslanja brucoš javne, njegov program zahtijeva sofisticirano znanje kako bi uskladio frekvencije transpondera sa zasebno dostupnim anonimnim planovima leta.


>>>Tesla zapošljava i živo im se fućka za vašu diplomu: Osnivač ove kompanije traži nešto drugo...<<<


Popularnost Twitter profila @ElonJet zbunila je i zastrašila Muska koji je prošlog tjedna kontaktirao brucoša i zatražio od njega da ukloni profil kako bi spriječio "luđake" da prate njegovo kretanje. "Ne sviđa mi se ideja da me ustrijeli luđak", napisao je Musk studentu u porukama koje je ovaj objavio.


Za sustav koji koristi student potrebo je duboko unutarnje znanje o zrakoplovnom sustavi koje je Sweeney stekao od oca koji radi u zrakoplovnoj industriji, a njegov je već dugogodišnji hobi praćenje zrakoplova.


Sweeney je objasnio milijarderu kako njegov sustav funkcionira, što je iznenadilo Muska jer je komentirao da je "kontrola zračnog prometa jako primitivna". Student, zadivljen činjenicom da ga je kontaktirao jedan od njegovih idola, nije se dao prestrašiti pa se našalio s Muskom te ponudio uklanjanje računa u zamjenu za Tesla Model 3 automobil.



Foto: screenshot via dailymail.co.uk

I dok najpopularniji influenceri lijepo zarađuju, mladi student priznao je Musku da na svojima zaradi svega 20 dolara mjesečno, pa mu je Musk ponudio 5 tisuća dolara. "Postoji li mogućnost da to podignemo na 50 tisuća dolara? Bila bi mi to super podrška na fakultetu i možda bi mi omogućila da dobijem auto, možda čak i Model 3", odgovara mudri brucoš milijarderu.


Foto: screenshot via dailymail.co.uk


Na njegovo iznenađenje, Musk mu je odgovorio da će razmisliti o tome. Zadnje dopisivanje studenta i Muska odvilo se prošle srijede kada je student rekao da bi više volio pripravništvo nego plaćanje u zamjenu za brisanje računa. "Razumijem vaš stav, ali nadam se da ćete vidjeti moj interes jer sam to razvijao još od kada sam bio u srednjoj školi", poručio je student Musku.


>>>Neobičan zadatak s dva rješenja: Znate li odgovor na pitanje koje na razgovoru za posao postavlja Elon Musk?<<<


Musk se zasad nije javio studentu po pitanju pripravništva, ali je krenuo u "igru mačke i miša" sa studentom. Nakon što je Muskov mlažnjak u utorak sletio u Austin, Texas, iznenada se opet pojavio u Los Angelesu u srijedu popodne, a u to vrijeme Musk je bio na konferencijskom pozivu s nekoliko tisuća Teslinih investitora.


"Pratim samo avion, ne i osobe koje su potencijalno unutra", napisao je brucoš na svom profilu. Možda mu uspije plan da si već kao brucoš osigura i pripravništvo i sigurnu budućnost. 


izvor: dailymail.co.uk

Još vijesti