L.B. u Laganini

[FOTO] Nakon 4 godine teškog 'poroda': Studentica napravila urnebesne fotke sa svojom 'bebicom'

Svi se fotkaju s djecom, mačkama i psima. Došao je i na nju red da pokaže svoju 'bebicu'.

28. travnja 2021 17:41
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Došlo je doba godine kada veliki broj studenata diljem svijeta priprema "krunu" svog obrazovanja – završne radove. Bilo diplomske, magistarske ili doktorske, predstavljaju veliko postignuće koje se svakako može mjeriti sa mnogim drugim velikim životnim događajima.


Ovaj akademski korak pokazuje što ste sve naučili tijekom studija, ali i vaše znanje da to praktično primijenite – pišući svoj rad. Obrana završnog rada svakako je najsvečaniji trenutak u životu svakog studenta, uz izuzetak svečane dodjele diplome, koji je više ceremonijalnog karaktera. I dok neki odluče "preskočiti" dodjelu diploma, obranu završnog rada nitko ne može izbjeći, kao ni mukotrpnu pripremu za ovo "rešetanje" od strane mentora i članova komisije.


U znak sjećanja na ovu važnu prekretnicu, neki studenti osmisle kreativne i nesvakidašnje načine da ih obilježe i ovjekovječe. 26-godišnja studentica Sarah Whelan Curtis postala je hit na društvenim mrežama nakon urnebesnog fotografiranja sa svojim doktorskim radom u naručju, poput novopečene majke.


Fotografija s "bebicom"...foto: screenshot via Twitter


Kako bi doktorirala na Sveučilištu Emory u Atlanti, radila je na svojoj završnoj tezi o epigenetici, čak četiri godine. Sretnu vijest je objavila uz urnebesnu fotografiju svog "novorođenčeta", a sliku je podijelila na Twitteru uz sljedeći opis: "Da, odradila sam fotografiranje sa svojim radom. Najdulji porod ikad."


Nakon što je vidjela kako mnoge djevojke u njenim godinama dijele fotografije svojih novorođenčadi, Curtis je došla na smiješnu ideju da svoj rad prezentira na isti način. Umotala ga je u dječju dekicu, zagrlila te dala suprugu da ju fotografira u ovom "blaženom" izdanju.


Za Yahoo Lifestyle rekla je da se njena obitelj već počela brinuti o njenoj budućnosti. "Imam mnogo nećaka i nećakinja pa mi je mama rekla: 'Ili završi taj doktorat ili mi rodi unuke. Doktorirala sam", našalila se.


Fotka iz perioda "trudnoće"...foto: screenshot via Twitter


Čini se da se njena objava svidjela mnogima, ali i da su se mnogi studenti i u vlastitom aranžmanu odlučili na jednako fotografiranje sa svojim radovima. Put do diplome nikada nije lak – baš kao i porod, pogotovo onaj prvi.

Još vijesti