V.K. u Laganini

[FOTO] Gadljivi prizori u čak četiri domske tuš-kade: 'Nadam se da su ovo dlake s glave...'

Iz zdravstvenih razloga, ali i poštovanja prema sustarnarima u studentskom domu, od studenata se očekuje minimum higijenskih navika koji podrazumijeva da sanitarni čvor nakon korištenja očiste za sobom. No, nekima to i dalje ne polazi za rukom.

19. listopada 2021 13:59
Dlake u tuš kabini

Dlake u tuš kabini Foto: Screenshot

Održavanje vlastite higijene trebalo bi biti dijelom dnevnih rituala svake osobe. No, osim njegovanja i pranja tijela, nakon korištenja kupaonica, potrebno je oprati i umivaonike, tuš kade ili pak wc školjke, kako bi prostor bio čist i ugodan za korištenje i drugim sustanarima. Kada je sustanara mnogo, kao u studentskim domovima, ovo vrijedi još i više.


Studenti često u Facebook grupama objavljuju fotografije neurednosti drugih, a ovaj se nered, osim na sobe i kuhinje, proteže i na sanitarne čvorove koje koristi više osoba. Tuš kabine nisu iznimka.


dlake u tuš kabini dlake u tuš kabini Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot

Tko bi ovako nešto ostavio iza sebe? / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


Svi koji su ikad živjeli u domu, znaju da se sasvim slučajno može dogoditi da ostavite šampon u tuš kabinama, gel za tuširanje, spužvicu, pa čak i mobitel ako ste ga nosili sa sobom. No, kada studenti ostave dijelove svog tijela poput dlaka ili vlasi kose, to je već pitanje higijene, ali i obazrivosti prema drugim sustanarima.


>>>[VIDEO] Odvratno: Pokazala kako izgleda kuhinja koju dijeli s još 11 studenata<<<


Nedavno je na Facebook grupi studentskog doma Stjepan Radić Sava studentica objavila fotografije koje će preneraziti one gadljivije među kolegama. "Molim cure iz 2. paviljona (3. kat, malo krilo) da počnu kupiti dlake za sobom jer je ovo odvratno i bezobrazno. Na vratima lijepo stoji natpis da pokupite dlake nakon tuširanja, ali neke od vas to uporno ignoriraju (a ako kojim slučajem ne vidite OGROMAN natpis, provjerite dioptriju i nabavite naočale). Dijelite kupaonu s još minimalno 20 cura koje se, vjerovale ili ne, moraju tuširati nakon vas. Može vas biti sram", stoji u opisu objave uz fotografiju dlaka koje su u tušu dočekale druge stanarke doma.


dlake dlake Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot

Ovo su tri različita tuša na istome katu / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


S obzirom na to da je studentica spomenula malo krilo drugog paviljona, valja napomenuti da u malom krilu ima devet tuš kabina, od kojih je šest u jednoj prostoriji i tri u drugoj. Također, malo krilo ima 17 soba, što podrazumijeva 34 stanara koji se ovim čvorovima služe.


Razgovarali smo sa razočaranom studenticom koja je i objavila ovu fotografiju. "Ista se tema vrti već godinama po grupi, ali koliko god da je aktualna, i dalje ima osoba koje ostavljaju takav nered iza sebe", kaže za MojFaks.


"Tete čistačice su predivne i očistit će to, ali smatram da je čist tuš stvar osobne kulture..."


Pitanje čišćenja i odlaganja dlaka u kantu za smeće mnogima je očito obaveza kojoj nerado pribjegavaju pa se nadaju da će ju umjesto njih odraditi kolege ili pak tete čistačice. Dlake se ne bi trebale puštati niz odvod tuš kade, pa čak niti bacati u wc školjku, jer se ne razgađuju lako te se u cijevima mogu zaplesti oko drugih nataloženih tvari i tako izazvati začepljenje. Najodgovornije i najsigurnije bi ih bilo izvaditi iz tuša te baciti u koš za smeće.


>>>Treba li iz doma izbaciti neuredne stanare? 'Sram me kad vidim nečiji uložak, dlake ili tjesteninu na podu…'<<<


"Nadam se da su svjesne da se to dosad nije i da se neće očistiti samo od sebe, već će to napraviti neka druga cura ili jedna od predivnih teta čistačica. Bez zezancije, tete su stvarno odlične i iako su plaćene za taj posao, osobno smatram da je kupljenje dlaka za sobom i ostavljanja tuša čistim nakon tuširanja stvar kulture", kaže nam studentica koja je posljednju riječ naglasila.


Četiri tuš kabine, ne jedna


Neke stvari, ma koliko god jedni upozoravali, drugi će i dalje sustavno raditi. "Ovo nije prvi put, a vjerujem da neće biti ni posljednji", kaže nam studentica. Da je ovo slika samo jedne tuš kabine, još bi bilo i prihvatljivo jer onda ostale sustanarke imaju još osam kabina na korištenje. No na žalost, kaže nam studentica da su u pitanju čak četiri kuš kabine pune dlaka. "I to su četiri različita tuša i sva su četiri slikana jučer u isto vrijeme. Ovo se događa u svim paviljonima i na svim katovima, moj nije izuzetak", kaže nam studentica.


>>>Uj fuj! Teta čistačica nakon čišćenja stana 'lijepe i pametne' studentice morala na godišnji<<<


Nekolicina studenata već je potvrdila izjavu ove studentice da izuzetaka nema, pa je jedna studentica objavila fotografiju da se tušira samo sa cijevi, bez glave za tuš koja je očito potrgana. "Ja sam se s ovim tuširala jer je jedina od deset kabina bez tuđih dlaka", napisala je studentica.


dlake dlake Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot

Bolje i bez glave za tuš nego u onom neredu! / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


Uz to, jedan je student tražio fotografiju sifona ovih tuševa, na što ga je autorica objave pozvala u njihov paviljon da pogleda sam jer, "bolje je uživo". Još je jedan student komentirao ove fotografije. "Nadam se da su sa glave", kratko je napisao. "No shave November", našalio se netko.


dlake dlake Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot

"Nadam se da su s glave" / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


dlake dlake Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot

Ovo je noćna mora / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


dlake dlake Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot

Evo i savjeta kako izbjeći ovakve stvari, barem na jedno vrijeme / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


Iako to možda nekima i dalje nije pitanje njihove higijene i očito ih nije pretjerano briga hoće li netko koristiti tuševe iza njih, iz poštovanja prema drugim sustanarima, trebali bi počistiti sve što iza vas ostaje (uključujući i dlake) kako bi svima bilo ugodnije živjeti u prostoru koji je malen i kojime fluktuiraju stotine pa čak i tisuće studenata.
 

dlake dlake Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot

Netko vidi sastojke za tortu? / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"

dlake dlake Foto: Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava/Screenshot


Netko je sretan jer ne živi na "Savi" s ovakvim sustanarima / Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"