Mojfaks.hr u Laganini

[FOTO] Studentica morala na operaciju nakon što joj se piercing inficirao – završila s trajnim oštećenjem

Studentica je morala na hitnu operaciju nakon što joj se inficirao piercing. Kao posljedica zahvata, ostao joj je podsjetnik u obliku trajno deformiranog uha.

6. svibnja 2021 16:17
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

19-godišnja Stella Blezard potrošila je 30 funti na piercanje hrskavice uha, no nakon samo nekoliko sati rana se upalila. Sljedećeg jutra probudila se u agoniji: uho je nateklo i bilo bolno i "krastavo" od sasušenog gnojnog iscjetka. Posjetila je liječnika opće prakse koji joj je propisao kuru antibiotika.


>>>'Morala sam skinuti piercinge za posao sobarice': Domaći studenti koji vole body art otkrili kako na njih reagiraju poslodavci<<<


No, nakon tjedan dana infekcija se pogoršala – uho je oteklo i napunilo se gnojem, a naušnicu je tkivo uha potpuno prekrilo. Uputila se na hitnu gdje su je odmah spojili na infuziju i obavijestili je da će morati na operaciju jer se uho ozbiljno i opasno inficiralo, piše LADBible.


Nakon antibiotika, uslijedila je 'gadna' infekcija...foto: screenshot via LADBible


Operativni zahvat podrazumijevao je rezanje Stellinog uha kako bi se izvadio piercing, zbog čega je oblik uha dobio karakterističan oblik srca. Studentica Sveučilišta East Anglia nakon ove epizode želi širiti svijest o opasnostima piercinga.


"Uho mi je nateklo toliko da je prekrilo naušnicu. Zbilja je boljelo dok su mi stavljali piercing. I prije sam to radila. Sljedeći dan se zacrvenjelo, što mi je bilo čudno", kazala je.


>>>'Završila sam Filozofski u roku, pročitala hrpu knjiga i nosim štikle od 12 cm': Opako 'popljuvala' sve koji misle da je šminka samo za 'sponzoruše i glupače'<<<


Otad pokušava ne skrivati ožiljak pod kosom kako bi skrenula pozornost na opasnosti koje ovaj postupak može izazvati, ako se provede u neadekvatnim uvjetima s neadekvatnim alatom.


Zbog kirurškog odstranjivanja naušnice, uho će joj zauvijek imati srcoliki oblik...foto: screenshot via LADBible


"Željela sam samo piercing, a završila sam s trajnim oštećenjem", govori.

Još vijesti