V.K. u Laganini

[FOTO] Fotografije studentice u polju obišle svijet: Odala počast roditeljima koji su joj omogućili školovanje

Svaki dan nakon predavanja vraćala se kući pomagati roditeljima, a osim rada u polju, morala je naći i dva dodatna posla.

22. listopada 2021 15:35
Jennifer diploma

Jennifer diploma Foto: Screenshot

Jedan američki fotograf objavio je dirljivu fotografiju mlade Meksikanke s roditeljima u polju. Ovo ne bi bila neobična scena da djevojka u polju nije odjevena kao za promociju: u svečanoj je halji s kapicom na glavi. Da slika govori tisuću riječi znamo svi, a ova je objava samo dobar primjer koliko je to istina.


Kako piše Index.hr, ova je meksička obitelj uložila sve što je imala u obrazovanje svoje kćeri Jennifer, jer njihovim dolaskom u SAD nisu uspjeli ostvariti vlastiti "američki san" i sami se fakultetski obrazovati. Svojim su trudom, ali i iznimno dobrim načinom odgoja, uspjeli svojoj kćeri usaditi svijest o važnosti obrazovanja.


Svaki dan nakon predavanja pomagala roditeljima i radila dva dodatna posla...


Njeni se roditelji bave poljoprivredom, u čemu im je Jennifer pomagala od malih nogu. Kako nisu imali dovoljno financijskih sredstava da bi joj priuštili stanovanje u studentskom domu, Jennifer se svaki dan s fakulteta vraćala kući, ali opet na polje kako bi pomagala svojim roditeljima.


S obzirom na visoke troškove visokog obrazovanja u SAD-u to nije bilo dovoljno, stoga je mlada djevojka uz sve to još morala i raditi dva posla. Zbog svih obaveza i poslova, često je spavala svega tri sata u danu kako bi sve stigla.


>>>Studentski posao berača borovnica pokrenuo temu izrabljivanja: Dobila 44 kune za 7,5 kilograma ubranih borovnica<<<


"Mnogo sam puta samo htjela odustati, ali moji roditelji i njihovi savjeti bili su razlog zbog kojeg sam nastavljala dalje", kazala je mlada djevojka.


Na kraju, njena priča ipak ima sretan kraj jer se sav trud, na koncu, i isplatio. Zbog toga je odličila na ovaj način odati počast svojim roditeljima, njihovom trudu i marljivosti.

izvor: index.hr

Još vijesti