L.B. u Laganini

Optimizam kad padneš godinu: 'Možda jesam ponavljala, ali prenosim samo četiri predmeta u treću godinu...'

Bitno je imati plan…

25. kolovoza 2021 13:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Činjenica je da se ponekad vrijeme studiranja malo (pro)odulji, unatoč elanu i nadobudnim planovima da ćemo sve ispite položiti i sve ostale fakultetske obaveze riješiti u roku.


U Hrvatskoj je prosjek studiranja oko 7,5 godina što će reći da se mnogima koji studiraju, ovaj "najljepši" period života protegne izvan predviđenih pet godina.


Najpoznatiji po tome vjerojatno su studenti zagrebačkog Prava na kojemu, prema ovim podacima, tek 50 posto upisanih studenata dođe do diplome i zagrebačkog PBF-a na kojemu su, kako smo to već pisali, studente plašili da je prosjek studiranja također čak 9 godina.


>>>Je li ovo najteži zagrebački faks? 'Na početku su nas plašili da je prosjek studiranja 9 godina…'<<<


>>>Najteži faks u državi? Studenti zagrebačkog Prava jedva prolaze kolegije – tko je krivac?<<<


No, čini se da su i neki studenti medicine u jednakoj gabuli pa često ponavljaju godinu zbog prenošenja ispita, posebice onih "kapitalnih" poput biokemije, anatomije i sličnih.


U šaljivom videu, djevojka je pojasnila zašto je dobro što (već drugi put) ponavlja godinu i koliko ispita planira prenijeti u iduću godinu, da bi uspješno privela svoj studij kraju.


>>> ZABRINJAVAJUĆE PISMO! Mladić sa zagrebačkog Prava upozorava: 'Ovo su najveći problemi mog fakulteta'<<<


Vjerujemo da će se mnogi studenti poistovjetiti s ovom njenom: "Prelazim u treću s čista četiri prenesena predmeta…"Još vijesti