V.K. u Laganini

Kakva legenda! Promijenio ime u 'Reconnecting' na Zoomu i izbjegavao pitanja na online predavanjima tjednima

Nebrojeno mnogo video isječaka na društvenim medijima posvećeno je načinima na koje studenti pojašnjavaju kako 'prevariti sustav' online nastave. No, potez jednog klinca je originalniji od ostalih.

3. kolovoza 2021 16:31
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zbog tehnološkog napretka današnja djeca postaju pametnija, barem po pitanju korištenja dobrih, ako ne i najboljih strana tehnološkog svijeta. Osim što studenti i učenici već godinama pronalaze nove načine kako izbjeći dosadan predmet, prepisati ili samo izbjeći nastavu, a da ne budu uhvaćeni, jedan je dječak najjednostavnijim trikom uspio upravo to: varao je svoju nastavnicu tjednima.


>>>Loše riješio ispit pa na biciklu pobjegao od kuće – bilo ga frka što će roditelji reći<<<


Zoom nastava većini nije "sjela" lako, ni učenicima ni profesorima, a ni studentima. I dok smo svjedočili hiperprodukciji videao načinima na koje kako mladi izbjegavaju nastavu na Zoomu, jedan je dječak sve 'pomeo'.


U svojoj tweet objavi, TV i radijski voditelj Chris Arnold napisao je urnebesnu situaciju koja se dogodila njegovoj ženi, inače profesorici.


"Moja je žena profesorica i navodno je jedan klinac promijenio svoje ime u 'Reconnecting' (Spajanje…) za vrijeme Zoom predavanja kako bi izbjegao pitanja. I to je radio tjednima. On ne mora brinuti o svojoj edukaciji, on je već sad genije!", stoji u njegovom urenebesnom tweetu.


S vremenom, nadovezao se i s komentarom kako je isti taj klinac stavio ime u zagrade i tri točke iza kako bi sve izgledalo uvjerljivije. Tweet je ubrzo sakupio skoro 217 tisuća „lajkova“ i hrpu komentara drugih roditelja koji su također podijelili svoja iskustva sa svojom „tehnološki naprednom djecom“.



>>>'Online predavanja su zapravo super': Objasnio zašto se nada da će i najesen studirati na daljinu<<<


"Moja kćer se snimila ispred laptopa kako glumi da piše i prati aktivno nastavu i stavila na ponavljanje i kada je se trebala pojaviti na Zoom nastavi, samo je pustila video u pozadini. Sada već 4 sata igra igrice na krevetu!", kazao je jedan korisnik.


Javio se i jedan profesor sa svojim iskustvom. "Da, često mijenjaju imena. Pa znaju staviti ime jednog učenika, njih 4, pa pišu svakakve stvari u chat. Ili samo napišu da se zovu iPad ili Huawei", požalio se jedan profesor. Drugi je komentirao kako su se učenici dogovorili s njim da dokumentarac koji su morali pogledati u sklopu nastave pogledaju na brzini 1.5 puta bržoj od normalne, kako bi mogli otići ranije.   


"Jedna je djevojka imala profilnu sliku crvenu točku i ime 'Snimanje'. Podigla je školu na noge i pokrenuli su istragu tko snima djecu", kazao je još jedan.


>>>I treća godina online? Nezadovoljstvo studenata raste, žele povrat novca: 'Ne želim plaćati YouTube tutorijale'<<<


Javila se i jedna djevojka koja je otkrila da na taj način "krade" Netflix svom bivšem. "Promijenila sam ime u Postavke i sliku stavila onaj znak postavki za profilnu sliku. Eto, već mjesecima gledam besplatno!", pohvalila se.


Očito profesori moraju biti u korak s tehnološkim trikovima, inače će učenici i studenti raditi i dalje ovakve spačke i izbjegavati nastavu, barem sada dok je nastava još online.

Još vijesti