L.B. u Laganini

Ima 4 završna, a ne da joj se učiti: Viralna pjesmica studentice iz Rijeke hit na TikToku VIDEO

Nitko nije rekao da će studiranje biti lako, a posebice je to istina u proteklih godinu dana.

12. ožujka 2021 14:55
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Uz online nastavu, karantene i "zaključavanje", što je sve rezultiralo "gašenje" većine sadržaja koje studenti konzumiraju i pohode kako bi se riješili stresa i zamora nakon učenja i rješavanja fakultetskih obaveza, studentski život postao je dodatno težak pa čak i monoton. Nema druženja s kolegama, nema susreta uživo s profesorima, uživanja u kavama između predavanja i neizbježnih studnetskih srijeda u kultnim kafićima i klubovima...


...Matcha, udobna trenirka i flomasteri: Ovako izgleda jedan dan učenja za ispit u životu hrvatskog studenta VIDEO...


Brojna istraživanja pokazuju da studentima nedostaje koncentracije i motivacije za studij otkako su predavanja preselila "na daljinu", a veliki broj njih osjeća neki vid psihičkih poteškoća. Dobra je vijest među ovima da među studentima ima i onih koji se protiv svega bore – pjesmom.


...60% studenata nema više volje ni koncentracije za studij: 'Mladi će biti najveće preživjele žrtve pandemije'...

......12,7% studenata zbog korone imalo suicidalne misli: Nastavnici ključni za smanjivanje stresa na fakultetu...


Studentsko stanje uma u stihu


Lana Trempetić studentica je Učiteljskog fakulteta u Rijeci koja osim vještina učenja i studiranja odlično vlada i onom pjevačkom. Na svom TikTok profilu pratitelje oduševljava svojim pjevačkim sposobnostima i simpatičnim nastupom, a jedan je video posebno odjeknuo među studentskom populacijom.


...'Ne mogu sad, sadim drvo': Aplikacija koja vas kazni ako 'prčkate' po mobitelu dok učite...


U svom viralnom videu s kojim se svakako može poistovjetiti svaki student, dotakla se "studentskog stanja uma" koje će prepoznati svaki polaznik bilo koje visokoobrazovne institucije u Hrvatskoj.


"Ovaj tjedan imam 4 završna, trebala bih učit', al' sam prelijena. 50% za prolaz trebam ja, al' nema veze jer još ima rokova…", pjevuši dok šakom i prstima udara ritam, a mi si ne možemo pomoći da ne zapjevušimo s njom.
Nitko to ne bi bolje sažeo!


Njen video "lajkalo" je više od 20 tisuća korisnika ove mreže. Nije teško shvatiti zašto.

Još vijesti