L.B. u Laganini

Ispitni rokovi u Hrvatskoj: Ima ispit za 2 dana, a produbljuje svoje znanje o kovanicama

Svaki student zna da je umjesto učenja interesantnije sve – čišćenje, snimke mačaka koje se boje krastavaca, TikTok videa, buljenje u zid pa čak i proučavanje kovanica.

23. veljače 2022 15:12
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prošle smo godine pisali o studentici Sveučilišta u Rijeci, Lani Trempetić, koja je na TiToku objavila pjesmicu koju pjeva iako ju čekaju četiri završna ispita.


"Ovaj tjedan imam četiri završna, trebala bih učit', al' sam prelijena. 50 posto za prolaz trebam ja, al' nema veze jer još ima rokova…", pjevuši dok šakom i prstima udara ritam u videu koji je 'lajkalo' više od 27 tisuća onih koji su se s njime zasigurno poistovjetili.


>>>Ima 4 završna, a ne da joj se učiti: Viralna pjesmica studentice iz Rijeke hit na TikToku VIDEO<<<


Tako je i ovaj student fokusiran na neke druge aktivnosti, umjesto na jedinu koja bi mu, izuzev faktora sreće, mogla donijeti uspjeh na ispitu – učenje.


Zašto je kovanica od 10 lipa veća od one od 20?


Kako kaže ovaj mladić na Redditu, za dva dana ga čeka provjera znanja, a on "produbljuje" svoje znanje o kovanicama.

"Imam ispit za 2 dana i jedino što sam dosad naučio je da je kovanica od 10 lipa veća od kovanice od 20 lipa", napisao je uz fotografiju kovanica koje ga okupiraju samo par dana prije odlaska na fakultet i suočavanja sa vlastitim (ne)znanjem i profesorom.


foto: screenshot via Reddit.com


"U tom slučaju se nadam da će te baš to potrefit na ispitu", napisao mu je jedan od čitatelja uz "fige" da ispit prođe što bolje.


Pokušali su pogoditi što studira


Drugi su pak pokušali pogoditi što studira. "Nadam se da studiraš filozofiju", "Studiraš komparativnu?", pitali su ga.


Neki su pak na njegovu fotografiju imali i pop-kulturni komentar poput "Dua lipa".


>>>Matcha, udobna trenirka i flomasteri: Ovako izgleda jedan dan učenja za ispit u životu hrvatskog studenta VIDEO<<<


Izuzev činjenice da mu ova "spoznaja" neće mnogo pomoći na fakultetu, neki su natuknuli da ni u svakodnevnome životu više neće biti bitna. "I to ti je također bezvrijedna informacija, jer uskoro dolazi euro", smatra pak ovaj Redditovac.


Zimski se ispitni rok približava svome kraju, no svima koji još uvijek uče želimo što više sreće i što bolje ocjene u indeksu.

Još vijesti