L.B. u Laganini

Isprobale TikTok izazov sa 'zvukom koji čuju samo mlađi od 25 godina': Čujete li ga vi?

S godinama naš organizam usporava i kreće silaznom putanjom, a nekad savršeni osjeti postaju nepouzdani: slabije vidimo pa su nam ruke ili predugačke ili prekratke, a ni sluh nije kao što je nekad bio.

17. ožujka 2021 14:42
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

I dok se neki šale da muškarci s godinama sve slabije čuju baš frekvenciju "ženskoga" glasa, čini se da u ovoj šali ima i trunčica istine, ako pretpostavimo da su ženski glasovi u prosjeku više frekvencije od muških.


Na društvenim mrežama pojavio se izazov zvuka koji čuju samo mlađi od 25 godina. Prema premisi ove teorije, osobe starije životne dobi ne mogu čuti takozvani "ton zujanja komarca", točnije zvuk frekvencijen 17.4kHz.


>>>Ima 4 završna, a ne da joj se učiti: Viralna pjesmica studentice iz Rijeke hit na TikToku VIDEO<<<


32-godišnja Maylinn Storbakken odlučila je provesti eksperiment sa svojom 17-godišnjom sestričnom Carmen Elisabeth Bakklund, a sve su objavile na TikToku. U videu se čuje glas koji govori: "Samo osobe mlađe od 25 godina čuju ovaj zvuk. Poslušajte."




Nakon toga čuje se jako neugodan zvuk koji navodno čujete samo ako imate manje od 25 godina. U ovom slučaju teorija je potvrđena: dok Carmen radi grimasu zbog nelagode koju je prouzročio grozni zvuk, Carmen ne dijeli njenu reakciju jer ga nije ni čula.


>>>Skrolanje ne mora biti gubitak vremena! Ova 4 regionalna TikTokera otkrit će vam DRUGU STRANU MEDALJE ove najbrže rastuće društvene mreže<<<


Treba napomenuti da se ovdje ne radi o egzaktnoj znanosti bez iznimaka. Svakako postoje osobe starije od 25 koje će ga čuti, ali i mlađe koje neće.


Čujete li ga vi?

Još vijesti