V.K. u Laganini

[FOTO] Studentici u domu ukraden top – kradljivici ostavila poruku od koje će protrnuti: 'Vjerujem u kletve pa ga ti nosi...'

Na Facebook stranicama studentskih domova često se objavljuju razno-razni upiti, zamolbe i informacije o izgubljenim i pronađenim stvarima. No, ponekad se stanari obraćaju drugim studentima jer su im nestale osobne stvari. Poput odijevnog komada ove studentice.

10. lipnja 2021 18:21
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Krađa, iako kazneno djelo, česta je pojava u studentskim domovima stoga ni ne čudi što se u grupama stanara domova često objavljuju informacije o ukradenim loncima, žlicama i vilicama, sušilima, donjem rublju, ručnicima, pa čak i vrijednijim stvarima poput laptopa ili bicikala.


>>>Uz kamere i zaštitare u studentskim domovima - bicikli ipak postaju plijenom lopova<<<


"Sitne" krađe studenti uglavnom ne prijavljuju jer ne postoji baš realni scenarij u kojem bi Uprava doma pronašla lopova i glumila detektiva kad se radi o čarapi ili majici, no kada se radi o "težim" krađama kojima se otuđe novac, torbice, laptopi ili mobiteli, obično se savjetuje studente da slučaj prijave policiji.


Krađe u domu nisu rijetkost


Svojevremeno smo pisali o kradljivcima, starijim muškarcima koji su "operirali" po studentskim domovima i krali stvari studentima iz soba, pa čak i žensko donje rublje sa sušila! Također, pisali smo u više navrata i o kradljivcima koji su na kraju i uhićeni, a koji su uglavnom na meti imali novac i bicikle...


>>>Od grudnjaka do mobitela: Što se sve krade u studentskim domovima?<<<


Uz sve spomenuto, pisali smo i o tome kako su nam iz Uprave domova svojevremeno javili da imaju premalo zaštitara te da je stoga nemoguće spriječiti svaki prekršaj. "U domu tijekom dana imamo jednog, a navečer tri do pet zaštitara, ovisno o danu u tjednu. Nažalost, njihov broj je određen financijskim sredstvima koje SC uplaćuje zaštitarskoj tvrtki na osnovu procjena pri donošenju proračuna", kazao nam je svojevremeno Boženko Ćosić, nekadašnji upravitelj Save. No, što kad su kradljivci osobe iznutra - sustanari koji vas okružuju?


>>>Jeste li ga vidjeli? Lopov hara po Cvjetnom i krade novac - objavljena i fotografija<<<


Nedavno je na Facebook grupi Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava" osvanula šaljiva objava u kojoj se studentica, stanarka Prvog paviljona obraća drugoj sustanarki, na temelju pretpostavke da je otuđila njen top. U njemu susranare informira o tome da joj je ukraden sportski top poznate sportske marke i to sa sušila koje se nalazilo je u zajedničkim prostorijama. Stanarku kradljivicu "počastila" je ljutitom porukom i željom da se ova krađa pretpostavljenoj kradljivi odradi na jedan dio tijela.


Ljutita poruka stanarke koja je ostala bez topa. Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


Čini se da je studentica morala izbaciti svoju ljutnu pisanom porukom i prigodnim crtežom koje je nalijepila na zid. Njena je objava izazvala preko 1200 reakcija sustanara.


Kako bi se ovakve stvari izbjegle, studenti također trebaju brinuti o sigurnosti domskih prostorija. Podsjećamo da je uvijek poželjno zaključavati vrata sobe u kojoj stanujete, bez obzira što se i dalje zadržavate u domu ili čak na svom katu u zajedničkim prostorijama kao i pripaziti na zaključavanje ulaznih vrata samog paviljona, kao i vrata na požarnim stubama. No, kako se čini iz mnogobrojnih primjera, čini se da je poželjno što je više imovine držati i čuvati u sobi, a što manje ostavljati bez nadzora u zajedničkim prostorijama kako ne bi "dobila noge".

Još vijesti