Mojfaks.hr u Laganini

Za ovu iskaznicu još niste čuli: Htjela kupiti iksicu pa se osramotila

Prodaja i kupovina iksica odvija se već tradicionalno među studentima, naime mnogi rado prodaju svoju iksicu ako nemaju namjeru hraniti se u menzi i na taj način zarade koju kunu. Tako je i ova studentica pokušala kupiti iksicu, no tako da se mnogi pitaju 'što je pisac htio reći'.

20. prosinca 2017 13:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Bespuće interneta, osobito Reddita, može nas odvesti ondje gdje je sve moguće pa čak i kupovina "isx-ice". U slučaju da ste ostali zbunjeni – ne brinite jer i mi smo isto. Prije nekog vremena djevojka je na Facebooku pitala prodaje li tko isx-icu umjesto iksicu ili x-icu te postala predmet trollanja.


Izvor: Reddit

Objava studentice je izazvala val reakcija i smijeha među korisnicima Reddita koji su komentirali da su pokušali tu riječ izgovoriti, ali da im je išlo vrlo teško.

Bitno je reći da se iksica ne bi trebala prodavati niti kupovati jer ona je zapravo akademska isprava te dokazuje status studenta. Na neki način, iksica je studentska osobna iskaznica.

Kako ne biste imali "zatipke" kao Petra ili ako još uvijek niste sigurni što koji studentski pojam znači, ovdje to možete saznati baš kao i linku.

...Zagrebačkog studenta iznenadilo stanje na računu: Znate li da možete ući u minus na iksici?...


...Raste biznis prodaje x-ica: Zbog tipičnog hrvatskog problema ove se godine traži kartica više...


...Pravilnik o kojem ovih dana pričaju svi studenti: Znaš li pod kojim uvjetima možeš ostati bez subvencije na x-ici?...


Ivana Petrić
izvor: Reddit
foto: MojFaks/Pixlr