L.B. u Laganini

Jeste li kava ili čaj tip osobe? Evo tko je češće single, tko više voli mačke, a tko preferira seriju Prijatelji

Uz 'mačka' ili 'pas' osobe, jedan od popularniji tabora svakako je onaj čije strane ljudi odabiru na temelju uživanja u jednom od dva planetarno popularna (jutarnja) napitka: čaju ili kavi.

16. ožujka 2021 13:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Anketu koju je OnePoll provedeo na uzorku od dvije tisuće odraslih Amerikanaca pokazala je razlike u karakterima osoba koje preferiraju čaj od onih koji preferiraju kavu kao prvi, jutarnji napitak koji ih uvodi u novi dan.


Čajoljupci nisu povučeni kao što mislite


Možda biste očekivali da su kavoljupci užurbani, glasni i "nabrijani" – u svako doba dana no podaci pokazuju da su upravo ljubitelji čaja češće ekstroverti i noćne ptice željne avanture i uzbuđenja.


...Studentice iz Hrvatske dokazale i pokazale: Vrsta kave koju pijete otkriva vaš karakter...


Prosječni kavopija dnevno konzumira 3.4 šalice dnevno, dok je čajoljubac malo umjereniji uz 2.7 šalica. No, ako uzmemo u obzir da je šalica čaja uglavnom nadmoćnije mililitraže od one iz koje se ispija kava, ipak ne treba naprečac donositi sud o onima koji, na kraju dana, popiju više omiljenog napitka.


Više od polovine čajopija (57%) smatra da su "prosječni" spavači, no ako uživate u kavi, imate više šanse biti "tanki" spavač koji se lako budi u slučaju zvučnih podražaja. Možda im ovo olakšava da "uvijek" stižu na vrijeme gdje god trebaju biti, kako uglavnom tvrde.


Razlika vidljiva i u serijama koje preferiraju


Razlike između ljubitelja ova dva popularna napitka vidljiva je i u serijama koje preferiraju. Naime, čajoljupci češće uživaju u serijama Živi mrtvaci, Prijatelji i Teorija velikog praska, a kavopije uglavnom gledaju Uvod u anatomiju, U uredu i Seinfelda.


...Treba li studenima šalica kave dnevno da bi diplomirali?...


Kavopije su također češće introverti, ljubitelji pasa, single, jutarnji tipovi osoba i, kako kažu "neuredni".


Čajoljupci su pak češće ekstrovertirani, smatraju se noćnim pticama, preferiraju mačke, uredni su, u većem su postotku u vezi, a tvrde i da su "tihi" ujutro.


...Rasturite na ispitima – pijte zeleni čaj!...