Anja Z u Laganini

Nevini do promocije: Čak 20% studenata diplomira bez da se ikad poseksa

Posljednjih godina, sve se više govori o tome da su generacije mladih ipak manje aktivne u krevetima, nego njihovi roditelji. Najnovije istraživanje ide u prilog tome.

25. Siječnja 2021 17:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Književnica i autorica knjige "Adult Virgins Anonymous" Amber Crewe u razgovoru za Metro govori da je još u ranoj dobi shvatila da čak i za romantiku postoji očekivani vremenski okvir i norme kojih se drži većina ljudi. A tako nas, kaže, uče i filmovi: "normalno" je da se u ranim tinejdžerskim godinama prvi put poljubimo, par godina kasnije doživimo i prvo seksualno iskustvo, a onda, nakon nekoliko godina "švrljanja", u dvadesetima pronađemo onog "pravog" partnera, udamo se i zasnujemo vlastitu obitelj.


...Dosta ti je Tindera? Hrvatski studenti dizajnirali aplikaciju koja spaja klasično upoznavanje i online dating!...


"Nije ni čudo da toliko ljudi pristane na situacije za koje nisu spremni ili im nije ugodno", kazala je Crewe za Metro, a što potvrđuje i istraživanje u kojem je 52% žena i 44% muškaraca objelodanilo kako nije bilo spremno izgubiti nevinost kad su to napravili.

No kako ističe, u stvarnom se životu stvari događaju drugačijim ritmom, bez obzira na prihvaćenu "normalu", društvo ili filmove. Jedno japansko istraživanje o plodnosti iz 2019. godine pokazalo je da je kod njih nevina čak četvrtina odraslih u dobi od 18 i 39 godina, a ta brojka raste. 


...\'Najteže je zapamtiti sve vrste kondoma\': O ovom studentskom poslu najčešće se ŠUTI, a oni koji su ga radili – oduševljeni su...


Online Collegea proveo je prije pet godine istraživanje koje je iznjedrilo iznenađujuće rezultate. Naime, na uzorku od 24 000 studenata s kampusa diljem SAD-a rezultat je pokazao da čak 20% studenata diplomira bez ikakvog spolnog iskustva.

"Sjećam se da se još nisam ni poljubila kad sam upisala fakultet i bilo me užasno sram", ispričala je Crew koja je prvi poljubac dečka doživjela tek na zadnjoj godini, faksa i to pijana u nekom noćnom klubu. Ipak, pamti kaže i osjećaj olakšanja što je "to napokon odradila".  Danas se, kako govori za Metro, na odrasle djevice vrši veći pritisak nego ikad, a kad je tražila knjigu na tu temu shvatila je da ne postoji pa ju je odlučila napisati "Odrasle djevice anonimno" (Adult Virgins Anonymous) gdje u prvom licu glavne junakinje progovara o životu 30-godišnjih djevaca.  


...Tajne iz fakultetskih kabineta izašle \'van\'! U ovoj grupi studentice domaćih fakulteta pišu o horor-iskustvima s profesorima: Evo nekoliko najšokantnijih...


izvor: Metro