Mojfaks.hr u Laganini

Još jednom dokazale da su uvijek tu za nas: Kad s cimericom u gipsu dođeš u brzu menzu, a tete ti prirede OVO! VIDEO

Davno je netko rekao da su tete u menzi naše druge mame, a da je to blizu istini koliko može biti ne propuštaju nam dokazati i pokazati – barem nekoliko puta godišnje. Ovaj put razveselile su studente koji su na večeru došli u 'brzu'.

29. lipnja 2018 14:44
Još jednom dokazale da su uvijek tu za nas: Kad s cimericom u gipsu dođeš u brzu menzu, a tete ti prirede OVO! VIDEO

Još jednom dokazale da su uvijek tu za nas: Kad s cimericom u gipsu dođeš u brzu menzu, a tete ti prirede OVO! VIDEO Foto: MojFaks

Studentima koji žive u domovima, odlazak u menzu je svakodnevni ritual. Osim što im nudi priliku da za pristojne novce pojedu topao i raznovrsan obrok, tete su te koje studentima ponekad znače mnogo više od kalorija unešenih hranom poslaganom na smeđim tacnama.

Zbog toga ne čudi da su se studenti 2016. godine rado solidarizirali s tetama zaposlenicama SC-a u višednevnom štrajku za kolektivni ugovor koji bi štitio njihova radnička prava. Nakon toga, prošle godine studenti četvrtog paviljona studentskog doma Stjepan Radić odlučili su im pokazati koliko im znače: na Dan žena okupili su se, zasvirali im i poklonili ruže što je tete dirnulo do suza.


...One su naše druge mame: Studenti iznenadili tete iz menze pjesmom i ružama...


Samo jedan od transparenata podrške stanara SD-a Stjepan Radić koje su izvjesili na balkone 2016. godine...foto: L.R.@H-Alter.org

A ovako je to izgledalo kad su stanari Save odučili iznenaditi omiljene tete pjesmom i ružama na Dan žena 2017. godine...foto: arhiva@MojFaks

"Teta se iskreno zabrinula kad je vidjela cimericu u gipsu..."


Ovaj put, tete su te koje su razveselile studente prisutne na večeri u \'brzoj\'. Video zaposlenica kuhinje snimila je Ilijana Grgić, studentica sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, koja je jučer s cimericom odlučila pojesti nešto "brzo" na Savi.

"Vrijeme je večere, a cimerica i ja kao i uvijek raspravljamo u koju bismo menzu otišle. Njoj se jede pommes, a ni meni teško ne pada odabir brze menze. Da napomenem, cimerica je nedavno slomila prst na nozi te ima gips i koristi štake tako da nam je brza bila najpraktičniji odabir", pojasnila nam je autorica videa.

...Bitan je glavni sastojak: Ovaj kolač je najpopularniji u zagrebačkim menzama...


"Ulazimo u menzu, naručujemo i idemo do tete koja nam poslužuje jelo. Cimerici kažem da sjedne i da ću joj ja donijeti, a teta ju gleda i sa zabrinutim izrazom licem pita što se dogodilo, kada je dobila gips, kada ga skida...", prisjetila se sa smješkom.

...Genijalna optička varka: teta u menzi svakih 8 sekundi mijenja hlače!...


Kako kaže Ilijana, tete ih uvijek dočekaju sa smješkom na licu, pitanjem kako su, ali i s nekoliko riječi ohrabrenja kada su pod stresom zbog ispita, kolokvija, posla. "Dovoljno je da ih pogledate, pozdravite i uputite im smješak, a njihova reakcija je: \'Oooo mala, kako si? Šta ima?\' Sve su to sitnice, ali zaista puno znače", dodala je Grgić.

Nije prvi puta da čagaju...


Posjetitelji brze menze znaju da u njoj uvijek vlada odlična atmosfera, a naša sugovornica pripisuje to upravo tetama zaposlenicama koje su, kako kaže, vrckaste i pune pozitive."Nije prvi put da su ulovljene u čagici kao na ovom videu, ali kada ih ulovimo u tako nečemu, svi pogledi su upućeni prema njima, uveseljavaju nas jer najmanje što očekujemo u vrijeme jela je da osoblje pojača glazbu i počne veselo pjevati i skakutati. Tih nekoliko minuta koliko sama pjesma traje i ples naših teta kod svih studenata izmame osmijeh na lice. U tom trenutku zaboravimo na sve svoje brige i jednostavno se prepustimo atmosferi", rekla nam je Ilijana za kraj.

...NAJBOLJA MENZA? Pivo i pizza – najbolja kombinacija: Pogledajte hit ponudu jednog domaćeg studentskog restorana...


A na kraju ljetnih ispitnih rokova ne možemo zamisliti bolju razbibrigu, nagradu i razlog za osmijeh kolegama koji su se te večeri zatekli na mjestu improvizirane plesne točke omiljenih "drugih mama" iz menze.

L.B./foto: Facebook@eSava.info