Mojfaks.hr u Laganini

Od blokiranja na serveru do ljubavi: Dvoje studenata zaljubilo se igrajući popularnu videoigru

Upoznavanje partnera preko Tindera, OkCupida ili društvenih mreža nije ništa novo. No, mladi gejmeri imaju malo drukčije načine upoznavanja. Preko servera igre Counter Strike upoznalo se dvoje studenata iz Sarajeva pa se ubrzo rodila i ljubav.

13. prosinca 2017 11:46
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Romantičnu gejmersku priču o studentici Nejri i studentu Adnanu iz Sarajeva donosi portal Klix.ba, a ova priča će ganuti zaljubljenike u "pucačinu". Nejra Korman ima 21 godinu, živi u Sarajevu i studentica je treće godine fakulteta. Njena velika strast su oduvijek bile videoigre, piše Klix.ba.

...Prvi u Hrvatskoj doktorirao na temu videoigara: Provjerite gdje možete slušati njegova predavanja...


"Kao mala sam počela igrati igre na konzoli PlayStation 1, prvo je bio Hugo, a potom sam prešla na igre kao što su Tekken 3, utrke automobila i slično. Jedno vrijeme sam igrala i Sims, koji je tada bio popularan. Nakon toga su me prijatelji \'upoznali\' s nekoliko ratnih i taktičkih igara, koje sam konstantno igrala", izjavila je Nejra za portal Klix.ba.


Nejra i Adnan upoznali su se preko servera... foto: Kemal Softić/Klix.ba

Studentica kaže da muškaraca među gamerima ima više te su ponekad u prednosti, ali je upoznala mnogo djevojaka koje također zanimaju igre. Nejra najčešće igra Call of Duty, Pro Evolution Soccer i Counter Strike 1.6. Naravno, Counter Strike joj je oduvijek bio na prvom mjestu i to zato što je igrajući tu igru upoznala svog dečka Adnana.

Spojila ih je ljubav prema igrama


Njen dečko Adnan Husejinović ima 23 godine. Mladi Sarajlija je također na trećoj godini studija te baš kao i Nejra, voli igrice. On ima sličan izbor kao i Nejra kada su u pitanju igre. Nejru i Adnana je spojila ljubav prema igricama, a iz toga se izrodila međusobna ljubav između njih dvoje, koja traje više od dvije i po godine. Upoznali su se na zanimljiv način.



"Dugo sam bila administratorica na jednom CS serveru, koji je 2014. i 2015. godine bio jedan od najjačih na Balkanu, ali i šire. Adnan je tada sa svojim prijateljima počeo igrati CS na tom serveru, bio je jedan od redovnih igrača, a ja sam ga još redovnije \'banirala\'. Zbog njegovog načina igre sam mislila da ima WH, odnosno WallHack. Zbog toga me je dodao u prijatelje na Facebooku kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo mojim postupcima, a došlo je i do malog sukoba. Kada su se strasti smirile, ispričao se i ponudio čokoladu. Sreli smo se, upoznali i od tada smo u sretnoj vezi", ispričala je Nejra za Klix.ba.

Ni jedno ni drugo nije očekivalo da će pronaći ljubav "preko servera", a svako slobodno vrijeme od fakultetskih obaveza ovo dvoje zaljubljenih studenata troši na igranje video igara.


Nakon fakultetski obaveza ovo dvoje zaljubljenih gejmera baca se na igranje... foto: Kemal Softić/Klix.ba/Pixlr

"Nakon što završimo fakultetske obaveze i kućanske poslove, slobodno vrijeme iskoristimo da odigramo nekoliko rundi CS-a ili utakmicu PES-a. Prošlo je dosta vremena otkako smo igrali CW, odnosno Clan War. Igre igramo kako bismo se opustili i zabavili s prijateljima", otkrila je studentica.

...Studenti na ovom sveučilištu uz Pokemon GO skupljaju dodatne ECTS bodove...


...Pandemije, jednorozi i baloni: Video igre kao stvorene za izbjegavanje učenja i pisanja seminara...


Mlada Sarajka je vještija u igraju Countera te tvrdi da je "učenik nadmašio učitelja", a Adnan to ne priznaje. No, Adnan ipak priznaje da njegova djevojka odlično igra, ali samo dok se on ne priključi na server. Mladi par planira zajednički život, a njihov budući dom će imati posebnu sobu.

"Ako sve ostane kao što je sada, planiramo u budućnosti odvojiti posebnu prostoriju samo za igranje. Nadamo se da će nas to zauvijek vezati, jer nas je i spojilo", rekao je za kraj Adnan.

Cijeli članak o ovim zaljubljenim gejmerima pročitajte na linku.

Ivana Petrić
izvor: Klix.ba
foto: Unsplash/Pixabay/Pixlr

Još vijesti