V.K. u Laganini

Dobio što je tražio: Student pitao kako otvoriti vrećicu majonezu iz menze – ovo su top načini ako nemate škare ili nožić

Najpoznatiji umaci koje često jedemo uz glavno jelo su upravo kečap i majoneza. Ti nezamjenjivi dodaci našoj prehrani 'podignu' obroke svojim okusima pa ih studenti dodaju u gotovo sve. Teško da se krumpirići mogu zamisliti bez kečapa ili pak pohano bez majoneze.

26. svibnja 2021 13:55
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nedavno je na Facebook stranici Studentski dom "Stjepan Radić" – "Sava" osvanula nedoumica studenta koji je postavio ultimativno pitanje: "Kako se otvaraju mala pakiranja majoneze?"


Naime, student je uz svoj odabrani meni, u menzi uzeo i majonezu u vrećici, no problem je nastao kad je pakiranje trebalo otvoriti što mu očito nije pošlo za rukom. Zbog toga je upitao kolege imaju li savjet kako najbolje otvoriti ovaj paketić, ako pri ruci nemate škare ili nožić.


"Može li me neko naučit kako se otvara majoneza u menzi? Po mogućnosti bez noževa i/ili škara?", zamolio je kolege.


Na njegov upit stiglo je mnogo odgovora, neki su bili vrlo kreativni, dok su drugi davali konkretne načine kako oni otvaranju.


Foto: screenshot via Faceook@"Studentski dom Stjepan Radić - Sava"


Naime, na ovim pakiranjima majoneze/kečapa, iza kod otisnutog barkoda napravljen je malen rez koji se samo povuče i voila: majoneza/kečap su otvoreni i spremni za konzumaciju! Iako je ubrzo i saznao odgovor i zahvalio se svojoj kolegici na ovom "životnom triku", komentari su se nastavili jer ponekad ova perforacija ne funkcionira kako bi trebala.


Povećalo i zraka sunca za otvaranje majoneze? / Foto: screenshot via faceook@"Studentski dom Stjepan Radić - Sava"


Tako su neki kolege spominjali u šali da ovaj gladni student mora donijeti motornu pilu u menzu kako bi otvorio majonezu, većina kaže kako otvara zubima "po seljački, a ne na fino kao da je iz Finske".


Motorna pila kao rješenje? / Foto: screenshot via faceook@"Studentski dom Stjepan Radić - Sava"



Koliko je studenata potrebno da se otvori majoneza? / Foto: screenshot via faceook@"Studentski dom Stjepan Radić - Sava"


Neki kolege su poslali svoje loše izvedbe otvaranja kečapa s napomenom da se "ovako ne otvara“ uz vizualni prikaz nereda koji nastane ako se umaci krivo otvaraju.


Foto: screenshot via faceook@"Studentski dom Stjepan Radić - Sava"



Kako vi otvarate vrećicu majoneze ili kečapa?

Još vijesti