V.K. u Laganini

[FOTO] TOP frizure za ispitne rokove: Uz retro kopče do super kose – u samo nekoliko minuta! Isprobajte ovih par ideja...

Moda i stil oduvijek su fluidni. Trenutno svjedočimo povratku modnih trendova iz 90-ih godina koji se vraćaju na velika vrata i preplavljuju naše ulice prepravljene inspiracijama retro kultnih kombinacija.

10. lipnja 2021 15:09
Kosa, frizure, kopče, špange

Kosa, frizure, kopče, špange Foto: MojFaks

Koliko su trendovi 90-ih ponovo hit govori nam i ponuda u trgovinama odjećom inspiriranom modom tih godina, s se sve češće na internetu susreće i termin "retro futurizam". Uz sve to, i sama Taylor Swift je rekla da se "vraća kao trend 90-ih".


Osim odjeće, modni dodaci postaju ključni elementi koje mogu "podignuti" bilo koji outfit pa smo objeručke prihvatili povratak scrunchies (plišanih gumica za kosu) i raznih kopči za kosu koje više nemaju samo svrhu kroćenja kose već su postali i modni statement.


>>>Kako izgleda život studenta dan prije ispita i na dan ispita? Stvarne fotke ove cure govore više od riječi... FOTO<<<


Osim što su kopče za kosu bolje za zdravlje vlasi jer ih ne oštećuju i lome kao, na primjer, gumice za kosu, postale su i modni hit. Nude se u trgovinama i drogerijama, a nosile su ih naše bake i mame. Razbarušena, opuštena, čak i blago zamršena i nepočešljana kosa postaje dijelom "efortless" izgleda koji trenda, što je odlična vijest za sve studentice koje nemaju mnogo vremena nakon cijele noći učenja razmišljati o feniranju i tome "stoji li svaka dlaka na svome mjestu". Ovo više nije važno!


Donosimo vam nekoliko primjera jednostavnih frizura koje možete pripremiti u samo nekoliko minuta prije ispita - dovoljno vam je samo nekoliko retro kopči i spremni ste za odlazak na fakultet ili paljenje kamere na laptopu. Iako je tijekom rokova najbitnije položiti planirani broj ispita te tako neopterećeno dočekati jesen, svakako je poželjno uredno se i udobno obući i nabaciti frizuru, posebice nakon popuštanja mjera koje su rezultirale povratkom na fakultete, barem za dio studenata.


>>>Obleka za predavanje BRUCOŠ vs. STARIJE GODINE: Prva godina full make up, na završnoj 'može i trenirka' FOTO<<<


Stoga kopče u ruke i napravite frizuru za ispit, u samo nekoliko minuta.


Pola-pola


Polu ukroćena, polu slobodna, "vilinski" i elegantan izgled, izgleda jednostavno i tako se i radi. Prednji dio kose (šiške) ostavite da lagano pada uz lice, a gornji dio skupite, umotajte te pričvrstite kopčom. Izgled će varirati ovisno o duljini kose. Razbarušite raspušteni dio kose kako bi vizualno dobili dojam volumena. Opušten, ali opet jednostavan look koji totalno možete isfurati na ispitu.


Foto: MojFaks

Elegantno u par koraka! /Foto: V.K./MojFaks


Francuska punđa 


Ovaj klasik ne moramo mnogo objašnjavati. Kosa se skupi u niski rep, zamota u jednom smjeru te zakači kopčom uz podizanje ovako umotanog "repa" prema gore. Klasična frizura koja nikad ne izlazi iz mode. Kao i za prethodni look, ostavite raspušteni pramen kose uz lice kako biste ga dodatno istaknuli.


frizura, kopča frizura, kopča Foto: MojFaks


Hippy vrt u vašoj kosi 


Male kopče, bobby pins, kopčice raznih oblika, uzoraka, sa cvijećem, s biserima… Sve prolazi. Svjedočimo pomami za kopčicama s uzorcima ili kopčama maksi veličine, oblika leptirića, mašnica, cvjetića. U ovom slučaju - čim više tim bolje. Kosa je tu da se ukrasi na bilo koji način, a najbitnije je da je brzo i lako. Čak i nemarno aranžirano, kosa izgleda kao da ste se potrudili, iako ste vjerojatno samo sve nabacali na pramenove kose jer ste u žurbi.


kopče, frizura kopče, frizura Foto: MojFaks

Cvjetići, leptirići, biseri... Sve prolazi! / Foto: V.K./MojFaks


Bobby pins, kopče, frizura Bobby pins, kopče, frizura Foto: MojFaks

Bobby pins su onaj vječni proizvod koji obožavamo! / Foto: V.K./MojFaks


frizura frizura Foto: MojFaks

Foto: V.K./MojFaks


Ako ste jedni od onih koji uče po cijele dane i noći i sada hitno morate na faks kako bi napisali taj ispit i još k tome vidite da vam je kosa masna, imamo savjet: baby puder. Iako su šamponi za suho pranje popularan odabir djevojaka koje uvijek žele imati svježu kosu, čak i ako kasne dan-dva s pranjem, puder za dječju kožu također može odraditi svoje!


>>>Woke up like this ili tip-top dotjerivanje i šminkanje: A kakvi vi izlazite na ispite i utječe li to na ocjenu?<<<


Natapkajte ga na vlasište kako bi puder upio višak masti s kose, protresite kosu i dobro ju raščešljajte kako biste uklonili sav preostali prah sa tjemena i vlasi. Osim što se još jedan dan možete izvući s neopranom kosom, dat ćete joj i više volumena. Djevojke tamne kose moraju biti opreznije s primjenom jer je svako korištenje pudera svakako uočljivije na tamnoj nego na svijetloj kosi.


Sretno na ispitnim rokovima, bez obzira na koju se frizuru odlučite!

Još vijesti